Nem dizüstü bilgisayara zarar verir mi?

0

Öncelikle herkese merhabalar.

Yaşadığım şehir Erzincan. Normal zamanda yaptığım ev içi nem ölçümlerinde genelde 35-36% değerlerini görüyorum.

Yaşadığım ev biraz büyük 190 metre kareye yakın neredeyse. Evde iki tane duşa kabin var. Benim bilgisayarım ise başka bir odada. Normalde bildiğiniz gibi duştan sonra duş kabininin nemi çok yükselir. Ama bu nem orda kaldığı sürece sıkıntı olmaz. Şimdi konuya biraz daha gelirsem; evde biri duşa girdiği zaman duşa kabini hiç havalandırmadan kapısını öylece açık bırakıyorlar. Ben duş alındıktan sonra duş kabininin içinin nemini ölçtüğüm zaman gerçekten yüksek değerler gördüm, 77,65,60% gibi. Duşa kabinin kapısı açık kaldıktan sonra içindeki nem eve yayılınca evdeki nem oranı 35%'ten 39-42%'lere kadar çıkıyor.

Şimdi; duşa kabinden, banyodan ve duşa kabinin olduğu odadan benim odama gelen nem, Monster notebook'umu bozar mı?

Evde insan sayısı çok, sürekli duş alınıyor ve ben bu bahsettiğim durumun bilgisayarı bozup bozmayacağını bilemediğimden öylece kalakaldım ne yapacağımı bilemiyorum. 

nikolatesla1856 nikolatesla1856 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Nem bilgisayara ve elektronik aletlere zarar verir diye okudum, öğrendim. Şimdi ise böylece kalakaldım. Bilen biri varsa yaardım ederse sevinirim.

    nikolatesla1856 nikolatesla1856 (1)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Aşırı yüksek nem yağmur havası yapabilir yani bilgisayarında statik elektrik yapabilir ve bilgisayarına zarar verebilir. Yüksek nem metale zarar verebilir, zaten bilgisayar metalden oluştuğu için anakarta ve diğer parçalara zarar verebilir. Fanın gözeneklerine takılan tozlar nem sayesinde cıvık bir hal alabilir ve buda bilgisayarına zarar verebilir. Anakart üzerinde oksitlenme yapma ihtimali vardır ve oksitte elektronik aletlerin baş düşmanı diyebiliriz.

      darkcrak darkcrak (5168)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol