Net::Err_cert_authority_invalid hatası

0

Android telefon üzerinden Google Chrome kullanarak bazı sitelere girmek istediğimde "Bağlantınız gizli değil" saldırganlar ... sitesinden bilgilerinizi çalşmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar, veya kredi kartı bilgileri)

NET:: ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID hatası alıyorum.

ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID  hatasının çözümü nedir?

alattin alattin (16999)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Net::Err_cert_authority_invalid hatasının çözümü nedir?

    Eğer Android tablet veya telefon kullanıyorsanız Google Chrome ile bazı sitelere girdiğinizde Bağlantınız gizli değil ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID hatası alabilirsiniz.

    Eğer telefonunuz Android 6'dan eski bir Android sürümüne sahipse HTTPS kullanan yani SSL ile güvenli hale getirilmiş bazı sitelerde  Bağlantınız gizli değil - ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID hatası alabilirsiniz. Eğer bu hatayı tüm HTTPS ile başlayan sitelerde almıyorsanız (örneğin uzmanim.net'te almıyorsanız) sorun girdiğiniz siteden kaynaklı olabilir.

    Girdiğiniz site SSL yapılandırmasında, girmiş olduğunuz web sitesinin sertifika zincirindeki bir eksiklik mevcut olabilir. 

    Eğer normal bir bilgisayar, internet kullanıcısı iseniz sorunu siz düzeltemezsiniz. Sorunu web sitesinin sahibinin düzeltmesi gerekir. Bu sebepten  Bağlantınız gizli değil - ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID hatasını düzeltmek için bilgisayar, telefon veya tabletinizde bir işlem yapmayın. Fakat hatayı aldığınız web sitesinin yöneticisine bu durumu belirten bir mesaj atabilirsiniz. Mesajınızdan sonra sorunu düzelteceklerdir.

    Eğer  Bağlantınız gizli değil - ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID hatası alınan web sitesinin sahibiyseniz o zaman  Bağlantınız gizli değil - ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID hatasının çözümü için şu linki kullanabilirsiniz:

    Windows server IIS web sunucuda bazı Android cihazlarda ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID hatası

     

    alattin alattin (16999)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol