NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatasının çözümü nedir?

0

Google Chrome ile bir siteye girmek istediğimde NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası alıyorum. NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatasın çözümü nedir?

Bağlantınız gizli değil
Saldırganlar hizliresim.com üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgi
NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    ERR_CERT_DATE_INVALID hatası bir SSL hatasıdır. SSL tekolojisi güvenli veri aktarmak için kullanılan bir teknolojidir. SSL ile bilgisayarınız ve girmek istediğiniz web sitesi arasındaki veri şifreli olarak transfer edilir.

    SSL Nedir?

    Örneğin bilgisayarınızdan uzmanim.net sitesine girmek istediniz. Google üzerinden veya adres satırı üzerinden uzmanim.net yazdınız ve enter tuşuna bastınız. SSL, bilgisayarınız ve uzmanim.net sunucusu (sunucu web sitesinde bulunan web sayfalarını saklayan ve sürekli açık olan bir bilgisayardır) arasında oluşan veri iletişimi şifreler. Böylelikle bilgisayarınız ve sunucu arasına sızacak bir kişi verileri çalsa bile bir şey anlayamaz çünkü veriler şifrelidir.

    Kredi Kartı ile ödeme yapılan siteler üzerinden SSL'i anlamak daha kolay olabilir. Kredi Kartı numarası önemli bir bilgidir ve kimsenin eline geçsin istemeyiz.  Bir siteden Kredi Kartı ile alışveriş yaparken Kredi kartı bilginiz sunucuya iletilir. Sunucu kredi kartı numarasını bankaya iletir. İşle bu işlemler sırasında siber suçlular araya girmek ve kredi kartı bilgisini çalmak isteyebilir. SSL tüm bu veri akışını şifreler. Bir şekilde bu veriler çalınsa da anlamsız olur çünkü kırılamaz şekilde şifrelidir. SSL basitçe kritik bilgilerinizi korumak için kullanılan bir teknolojidir.

    NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası nedir

    NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası bir SSL hatasıdır. SSL hataları her zaman sizin bilgisayarınızdan kaynaklı değildir.

    NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası alıyorsanız bir kaç sebebi olabilir

    1. Girmek istediğiniz web sitesi yani NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası veren web sitesinin güvenlik sertifikasında sorun vardır (SSL)
    2. Girmek istediğiniz web sitesi engellenmiştir (Bilgi Teknolojileri Kurumu bir siteyi engellerse SSL hatası alabilirsiniz)
    3. Bilgisayarınızın tarih ve saati hatalıdır.
    4. Antivirüs programınız sorun çıkartıyordur.

    Temel olarak NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatasının sebebi yukarıdaki saydıklarımdır.  İlk iki madde için bir şey yapamazsınız. Eğer site engellendiyse VPN üzerinden siteye erişebilirsiniz. İlk maddedeki hata siteyi ilgilendirir ve site sahibinin düzeltmesi gerekir.

    Bilgisayarınızın tarih ve saati hatalıysa da NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası alabilirsiniz. Gerçi güncel Google Chrome artık bunu fark edip sizi bilgisayar tarih ve saatinizin yanlış olduğuna dair uyarıyor.

    Bazen de kullandığınız antivirüs programı sorun çıkartıyor. Özellikle Eset Nod 32 SSL hatası almanıza sebep olabiliyor.

    NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatasının çözümü için yukarıda saydıklarımı tek tek kontrol edebilirsiniz. Sizi çözüme ulaştıracaktır.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol