Net Limitter nedir nasıl kullanılır ? Bilgisayar üzerindeki herhangi bir programa hız sınırı koymak nasıl yapılır?

0

Net Limitter nedir nasıl kullanılır ?

Bilgisayar üzerindeki herhangi bir programa hız sınırı koyabilir miyim?

Bilgisayarımda programların internet hızlarını yönetmek istiyorum bu mümkün mü?

Bilgisayar üzerinde Upload ve Download hız sınırı koyabilir miyim?

uTorrent, Internet Download Manager, Chrome vs.. gibi birçok programa hız sınırı koyabilir miyim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Net Limitter nedir?

    Net Limitter bilgisayarınızda kullanılan tüm internet veya ağ üzerindeki trafiği elinizin altına alan ve kontrol etmenizi sağlayan bir ağ yönetme programıdır.Net Limitter bilgisayarınıza kurulur ve bu sebeble yapılan tüm ayarlar kurulan bilgisayar ile sınırlı kalır.Yani siz bu program ile başka bir aygıtın trafiğini kontrol edemezsiniz.Yalnızca sizin bilgisayarınız üzerinden internete bağlanan bir telefon veya cihaz varsa kontrol etme imkanınız olacaktır.

    Net Limitter programı bilgisayarınız üzerindeki yapılan tüm ağ trafiğini elinizin altına alır.Bilgisayarınızda bulunan tüm programların internet üzerinde ne kadar Download veya Upload edebileğine siz karar verebilirsiniz.Örneğin Steam üzerinden bir oyun indiriyorsunuz, oyun indirirken aynı anda internette de dolaşmak isteyebilirsiniz.Steam programına internet hızınızın yarısını harcayacak şekilde Download sınırlaması koyabilir ve kalan yarısı ile de internet üzerinde rahatlıkla dolaşabilirsiniz.Aynı şekilde bunu tüm programlara uygulayabilirsiniz.

    Net Limitter nereden indirebilirim? Net Limitter ücretsiz mi yoksa ücretli mi?

    Net Limitter son sürümünü bu adresten indirebilirsiniz.Net Limitter 30 gün süre ile ücretsiz deneyebilirsiniz.Programı 29.95 $ fiyatına ömür boyu satın alabilirsiniz.Bana sorarsanız program fiyatını kesinlikle hak ediyor.

    **Net Limitter sadece Windows içindir.Mac veya diğer işletim sistemlerinde kullanamazsınız.

    Net Limitter ile yapabileceklerinizi kabaca sıralarsak;

    • İstenilen her programa Download veya Upload sınırı koyabilmek.Bu o kadar ayrıntılıdır ki Chrome üzerindeki sekmelere dahi ayrı hız sınırı koyabilirsiniz.Programların kendi içlerinde ayrılan bölümlerini de hız sınırı koyabilirsiniz.
    • Bilgisayarınız üzerinde çalışan tüm programların hangi ip adresinden veriler aldığını görebilirsiniz.
    • Bilgisayarınız üzerinde çalışan herhangi bir programın internete girmesini tamamen yasaklayabilirsiniz.
    • Net Limitter üzerinde tutulan veriler sayesinde bilgisayarınızda günlük,haftalık,aylık,yıllık veya istenilen zaman dilimlerinde ne kadar Download veya Uplaod yapıldığı bilgisi alabilirsiniz.
    • Internet kullanımı yanı sıra Yerel Ağ kullanımını da görebilir ve sınırlandırmalar yapabilirsiniz.

    Net Limitter kullanarak istediğim herhangi bir programa Download veya Upload Hız sınırlaması nasıl koyarım?

    Net Limitter programı ile istenilen her programa Download veya Upload cinsinden hız sınırlaması uygulayabilirsiniz.

    • Net Limitter programını açın.Karşınıza çıkan arayüzde bilgisayarınız üzerinde çalışan ve internette veri harcayan programlar listelenecektir.Programların sağ taraflarında 4 sütün var.Bunlar sırasıyla Download,Upload,Download Limit ve Upload Limit. Limit koymak için limit sütunları üzerinde ayar yapacağız.
    • İlk olarak programların ne kadar veri harcadığını daha iyi anlayabilmek için Programın üstünde yer alan Units seçeneğini KB(Kilobyte) cinsine çevirin.Böylece KB cinsinden verileri göreceksiniz.
    • Limit koymak istediğiniz programın sağ tarafındayer alan Download Limit veya Upload Limit kısımlarındaki Sayı yerine çift tıklayın.Bunun sonucunda karşınıza ufak bir pencere açılacak.Burada Limit yazan yere KB cinsinden veri sayı girin ve Enabled seçeneğini etkinleştirin.Bu aşamadan sonra koyduğunuz Download veya Upload Limitine göre program yazdığınız hızı aşamayacaktır.

     

    Net Limitter programını kullanarak istediğim herhangi bir programın internete girmesini tamamen yasaklayabilir miyim?

    Evet bunu yapabilirsiniz.Yasaklama işlemini ister sadece Download veya Upload isterseniz de ikisi birden şekilde ayarlayarak yasaklamalar koyabilirsiniz.

    Aşağıdaki adımları yaparak yasaklama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    • Net Limitter programın açın.Arayüz üzerinde yasaklamak istediğiniz programı bulun.Programa sağ tuş tıklayarak Add Rule (Kural ekle) seçeneğini seçin.
    • Açılan pencerede Zone kısmını Internet, Rule Type (Kural tipi) kısmını Firewall, Direction (Yön) kısmını ise Both (Her ikiside, bu seçenekte sadece in (Download) veya out (Upload) ta yapılabilir). Son aşamada ise Firewall Action (Güvenlik ayarı) kısmını Deny (Yasakla) yaptıktan sonra, Enabled seçeneğini de aktif ederek Save butonuna basın.
    • Bu aşamadan sonra yaptığınız ayara göre seçilen program sadece Download veya Upload veya her ikiside olacak şekilde internete girmesi tamamen yasaklanacaktır.

     

     

    Bu işlemlerin ardından bilgisayarınızdaki tüm Internet ve Yerel ağ trafiğini izleyebilir ve sınırlandırmalar, yasaklamalar koyabilirsiniz.

    ​​​​

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol