.NET Runtime Optimization Service nedir? NET Runtime Optimization Service CPU kullanım sorunu

0

.NET Runtime Optimization Service CPU çok kullanıyor. Windows 10 görev  yöneticisine baktığımda .NET Runtime Optimization Service işlemciyi %100 kullanıyor. .NET Runtime Optimization Service nedir? Neden .NET Runtime Optimization Service CPU kullanımı çok yüksek?

acemiadam acemiadam (220)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Windows işletim sistemlerinde .NET Framework denen bir çatı yapı vardır. Pek çok program, oyun hatta Windows işletim sisteminin kendisi .NET Framework denen yapıdan faydalanır. NET Framework yazılımların işini kolaylaştıran, Windows işletim sistemi ile daha entegre çalışmasını sağlayan pek çok hazır kod kütüphanesi barındıran bir yapıdır.

    Hatta bazen oyunlarda NET Framework 4.5 eksik olduğu için.... gibi hatalar alınır.  Bilgisayarında C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64  veya C:\Windows\Microsoft.NET\Framework yoluna bakarsan burada pek çok farklı sürüm .Net Framework olduğunu görebilirsin.

     .NET Runtime Optimization Service Nedir?

    Microsoft da düzenli olarak NET Framework yapısını günceller yeniler.  .NET Runtime Optimization Service de .Net Framework yapısının daha düzgün ve performanslı çalışmasını sağlamak için bilgisayarda çalışan hizmettir.

     .NET Runtime Optimization Service zaman zaman otomatik olarak çalışır ve .Net yapısının daha verimli çalışması için çeşitli işlemler gerçekleştirir. Bu esnada  .NET Runtime Optimization Service CPU kullanımı %100 olabilir.  .NET Runtime Optimization Service aşırı CPU kullanabilir.

    Özellikle Windows Updaye yani Windows güncelleştirmesi yükledikten sonra, bilgisayar yeniden başladığında, bilgisayar ilk açıldığında  .NET Runtime Optimization Service devreye girer ve iyileştirme çalışmalarına başlar.   .NET Runtime Optimization Service çalışması uzun süreli ve sürekli bir çalışma değildir. Bir zaman sonra  .NET Runtime Optimization Service otomatik olarak çalışmasını sonlandırır.

    Buradan da anlayacağın gibi  .NET Runtime Optimization Service virüs değildir. Windows işletim sisteminin bir parcasıdır. O yüzden sabırla  .NET Runtime Optimization Service hizmetinin işini bitmesini bekleyebilirsin. Bir süre sonra kendisi yapılandırma, iyileştirme işlemlerini bitirdiğinde sonlanacaktır.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol