Netbook Windows 7 Format Sorunu (Windows bu diske yüklenemez)

0

Elimdeki Netbook modeli HP Compaq Mini 110c elime geçtiğinde başlatma sırasında bir hata veriyordu disk ile alakalıydı hatırladığım kadarıyla sorunu düzetmeye çalıştım ama bi türlü beceremedim Win7 formatı atmaya çalıştığım zaman seçili disk bölümü için Windows bu diske yüklenemez hatası alıyorum diskleri sildim,biçilendirdim,birleştirdim yani herşeyi denedim ve şuan Netbookta herhangi bir işletim sistemi yüklü değil hala aynı hatayı alıyorum ?

Detaylı anlatım

Windowsu nereye yüklemek istiyorsunuz? bölümünde 2 adet disk var biri 100 MB biri 149 Gb her ikisinede tıkladığımda  "Windows bu diske yüklenemez.Disk bir süre sonra bozulabilir.Kullanılabilen başka sabit diskle varsa,Windowsu başka bir konuma yükleyin."

diye bir hata alıyorum. Disklerden biri seçiliyken ileri dediğim zamanda kurulum başladıktan bir süre sonra Biçimlendirme veya başka tür hatalar alıyorum.

HardDisk bozulmuş olabilirmi ?

Başka bir işletim sistemi kurabilirmiyim ?

 

şimdiden Teşekkürler

muhammedaltas muhammedaltas (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk gpt bölümü stilinde hatası ve çözümü
    Alternatif olarak aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    Herhangi bir program kurulmasına gerek yoktur.

    Bu işlem Harddiskimizde bulunan verileri silecektir.

    Yeni gelen UEFI sistemlerde farklı bir işletim sistemi kurmak istediğinizde GPT hatasıyla karşılaşabilirsiniz.

    Windows 7 Kurulum ekranında Harddisk bölümlendirme kısmına geldiğinizde 

    Shift ve F10 tuşlarına tıklayalım (bazı cihazlarda hotkey devre dışı olduğundan Fn kombinasyonunada basmak zorunda kalabilirsiniz)

    Bu işlemden sonra karşımıza dos ekranı gelecektir (Siyah bir pencere)

    Gelen Pencereye sırasıyla şu kodları yazalım

    Diskpart    Enter

     List Disk  Enter  Harddiskimiz bu kısımda birim 0 birim 1 gibi seçeneklerle ayrılmış olarak görünecektir. burada harddikimiz hangisi ise altta bulunan select disk bölümünün sonuna disk biriminin numarasını yazalım

     Select Disk 0 Enter ( ben birimi 0 olarak yazıyorum 

    Clean ve ya Clean all   Enter

    exit   Enter

    Artık Kurulum yapabilirsiniz.
     

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Cevabınız için teşekkürler ancak GPT hatası almıyorum ve clean komutunu Bilgisayrı Onar kısmındaki komut istemcisinde girmiştim ancak işe yaramadı ve şu anda shift+f10 yaparak açtığım cmd ekranında girdiğim komutlarda işe yaramadı clean komutunda takılı kaldı tekrar teşekkürler ama işe yaramadı. muhammedaltas 7 yıl önce
    • bilgisayarı onar kısmından olmaz zatende kurulum diskinizi veya usb takın windowsu başlatın bios tuşuna basın girdikten sonra kurlum medayanızla açın arayüze gelince bios tuşuyla ileri deyin onar deyin ve arayüz çıkınca Shift+ F10 basın burdan diskleri silin candan 7 yıl önce
    • cmd ekranı candan 7 yıl önce
    • Aldığım hata tam olarak şu "Windows bu diske yüklenemez.Disk bir süre sonra bozulabilir.Kullanılabilen başka sabit diskle varsa,Windowsu başka bir konuma yükleyin." muhammedaltas 7 yıl önce
    • doğrudue bu şekilde hata verir zaten candan 7 yıl önce
    • sorunu çözebilirmisiniz ? muhammedaltas 7 yıl önce

    0

    Muhtemel alınan hatalara dair soru cevaplar?

    - Windows işletim sistemi iso yazdırma işlemi yapılandırması bilinen yöntemler ile uygun şekilde yapıldımı?

    (x8 veya x16) hızında diske yavaş hızda iso kalıbını yazdırma gerekliliği işletim sistemlerinde hata olasılıklarını minimize etmek için gereklidir.Aksi taktirde hızlı yazımlardan doğan sistem kurulum hataları veya kurulsada çalışan sistemden hata almamayı beklememek gereklidir.

    - Windows işletim sistemi Usbdisk üzerinden kurulumu yapılması planlandıysa ne tür bir işlem ile sistemi usbdisk'nize mount ettiniz. (iso kalıbını yazdırdınız?)

    Legacy bios mode yani normal kurulumlar için işletim sistemi yazım yapılandırması genellikle NTFS disk biçimi hızlı ve akıcı veri transferi sağladığından eski,yeni bir çok bioslarla uyumlu olacağından sistem kurulumları rahat olacaktır akabinde,gpt yapılandırma işlemlerine sahip disklere mbr müdahalesi için usbdisk'lerin FAT32 dosya biçimi kullanma gerekliliği vardır bu gibi işlemler için usbdisklere yazım işlemlerinde daha çok RUFUS isimli iso kalıplarını yazdırma araçları yaygın olarak piyasada kullanılmakta türkçe oluşu ve portable kullanımını rahatlığından ötürüde tercih edilmekte beraberinde benzer muadili usbdisk boot yazım araçlarıda net üzerinde mevcut YUMI,WinSetupFromUsb,XBoot vb.gibi.Kısaca Efi kurulumlarda usbdiskler için fat32 / normal legacy bios mode pc'ler içinde bildiğimiz ntfs dosya biçimlendirmesi ile yönergeler takip edilerek sistem kurulum işlemleri Usbdisklere yazdırılan windows iso kalıpları üzerinden boot yöntemi kullanılarak rahatça yapılabiliyor.

    Kuruluma başlamadan evvel gerek windows sistemi gereksede bilgisayar donanımınız birbiri ile uyumlulukları varmı,sürücü anakart destekleri tamammı?

    - Bildiğimiz gibi son yıllarda artık yeni çıkan sistemlerin farklı ve geniş özelliklerinden ötürü eski donanımlara sahip pc'lerde uyumluluk sorunları yaşanmakta bu bazen ekran kartı olabilir veya aldığımız webcam,dvdwriter vb.donanımlarda olabilir kullanılacak olan işletim sisteminin donanımlar üzerinde,driver,bios sürüm tarihleri,donanımların uyumluluklarının olmasının önemlilik arz ettiğini bilmek gerekli sistemler ya kurulmadan hata verir,yada kurulduktan sonra hata verir bu elbette genellikle sürücülere,uyumsuz olan donanımlara bağlı olarak sorunlar yaşatmakta son kullanıcılara bilenler bir şekilde zaten farklı çözümlere yönelerek sorunun kaynağını bulup Fix bir driver,dosya,patch vb.hata giderici tamponlarla sistemi hatasız hale getirebilmekte.

    Genel Açıklamalarım:

    1.Açıklamam: Konuya binayen son durum değerlendirmem anladığım kadarı ile Netbook'a ait olan hardisk'te recovery gizli bölümler mevcut ve sistem kurulması istenilen diske izin vermediğinden ötürü windows bu diske kurulamamakta ben olsam homeGNOME Partition Editor ISO +[Kaynak] dosyasını diske yazdırıp boot ederdim bu bölümleri ne var ne yok silerdim (Mevcut önemli dosyalarınız var ise yedekleyiniz!) daha sonra bu disklere rahatça windows veya farklı hangi sistem isteniyor ise kuruluma sorunsuz şekilde geçerdim.

    2.Açıklamam: Cihazınızın bios'unu sıfırlayın disk ayarlarından harddisk bağlantısı hangi arabirimi kullanıyor ise IDE,SATA,AHCI vs. SATA ise,IDE yapın,IDE ise AHCI yapın F10 ile kaydedin.Kuruluma bu şekilde tekrar deneyin.

    3.Açıklama: Hardiski sökün farklı bir pc'ye takın oradan diske kurulum yapın.sürücüleri yüklemeden hardiski çıkarın netbook'a tekrar takın sisteminiz açıldığında sürücüleri,sistem güncellemeleri + lisans işlemlerini yapın kullanmaya başlayın.

    Şimdilik aklıma bunlar geldi kolay gelsin.

    forjest forjest (101)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet, sabit disk bozulmuş olabilir. Hata mesajının muhtevasıda bunu akla getiriyor. Sabit disk bölümlerine chkdsk denetlemesi yap (/f /r komutlarını kullan), sonra yeniden dene.

      temmuz temmuz (12505)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol