NextDNS Kullanımı

0

Ücretsiz NextDNS denemeyi düşünüyorum. Ancak merak ettiğim bu dns yi kurup calistirdim kullandim ve sevmedim, kaldirmak istiyorum, androidde uygulamayı kaldırdığımda veya Windows daki indirdiğim programi kaldirdiğımda dns kullanimi sonlanir mi? Ve mesela ben androide uygulamayi indirdim ve telefonumda bu dns yi kullaniyorum. Telefona indirdigim uygulama ayni ag uzerindeki diger cihazlarda da bu dns kullanilmasina sebep olur mu? Ayrica ben bu dns yi kaldirmak istedigimde ve eski dns me donmek istedigimde ne yapmam lazım (yabancı firma bir dns, modem kullaniyorum) dns yi kaldirinca oto olarak eski dns ye döner mi? Birde 300.000 sorgu sınırı varmis. Bu aşılırsa ne olur?

 

 

kullanici47885 kullanici47885 (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Uygulamayı kaldırdığında DNS kullanımı sonlanıyor.

    Telefona indirdiğin uygulama yüzünden ağdaki diğer cihazlarda aynı DNS'yi kullanmaz. Uygulamanın yüklü olduğu cihaz sadece bu DNS'i kullanır.

    Next DNS' i kaldırdığında internet servis sağlayıcının DNS sunucusunu kullanmaya başlarsın. Eğer el ile başka DNS girmezsen tabi.

    300,000 sorgu sınırı aşıldığında Next DNS normal DNS sunucu gibi DNS sorgularına cevap vermeye devam eder. Ama güvenlik ile ilgili özellikler devreden çıkar. Klasik DNS sunucuya dönüşür.

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Uygulama olmadan kullanılamıyor mu?

      efe efe (65)
      2 yıl önce cevaplandı

      • Cok teskkurler kullanici47885 2 yıl önce
      • Kullanabilirsin DNS yerine IPV4 için 45.90.28.232 ve 45.90.30.232 girersen NextDNS kullanıyor oluyorsun. alattin 2 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol