NisSrv.exe nedir?

0

Görev yöneticisinde NisSrv.exe adında bir işlem var. NisSrv.exe fazla CPU ve Ram kullanıyor. NisSrv.exe nedir? NisSrv.exe virüs mü?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    NisSrv.exe nedir

    NisSrv.exe dosyası Windows Defender programının bir parçasıdır. Dosya açıklamasında "Microsoft Network Realtime Inspection Service" yazdığını görebilirsiniz.  Açıklaması Microsoft Ağ Gerçek Zamanlı Denetim Hizmeti'dir. Windows Defender Windows 10 işletim sisteminin içinde bulunan antivirüs yazılımıdır. 

    NisSrv.exe dosyası ağ üzerinden gelebilecek yeni tespit edilmiş tehlikelere karşı Window'un korunmasına yardımcı olan bir programdır. NisSrv.exe sürekli arkaplanda hizmet olarak çalışarak gerçek zamanlı olarak ağ üzerinden gelebilecek tehditlere karşı korumaya yardımcı olur. Ağ üzerinden gelebilecek bir tehdit algılandığında Windows Defender bunu otomatik olarak sonlandırır.

    NisSrv.exe virüs olabilir mi?

    Hayır. NisSrv.exe virüs değil. Ama bu adı taklit eden virüsler olabilir. Normalde NisSrv.exe dosyası C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Platform\4.18.1810.5-0  yolunda bulunur. Burada versiyon numarası farklılık gösterebilir. Bunun dışında örneğin Temp klasörün içindeki bir NisSrv.exe dosyası elbette virüs olabilir. Bu durumda bilgisayarı virüs taramasından geçirmek mantıklıdır.

    NisSrv.exe kapatılabilir mi?

    Windows Defender uygulamasını kapatırsanız NisSrv.exe dosyadı da artık çalışmaz olur. Windows  Defender nasıl kapatılır buradan öğrenebilirsiniz.Windows Defender nasıl kapatılır?

    NisSrv.exe Aşırı CUP kullanıyorsa ne yapmalıyım?

    NisSrv.exe aşırı CPU yani işlemci kullanıyorsa bu geçici bir durum olabilir. Bir müddet beklemenizde fayda var. O an bir güncelleme söz konusu olabilir veya şüpheli bir durum söz konusu olabilir ve NisSrv.exe dosyası ilem yaptığı için aşırı cpu kullanıyor olabilir. Sorun uzun süre devam ederse bilgisayarı yeniden başlatın. Muhtemelen sorun çözülecektir.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol