Node.js nedir internet sitesi için gerekli mi?

0

Bugün araştırma yaparkan node..js diye bir şeyle karşılaştım biraz incelemelerim sonucu popüler ve işe yarar bir şey olduğun gördüm benim anlamadığım bir çok kişi internet sitesinde kullanıla bilir diyiyor ama projeme nasıl ekliyeceğimi bulamadım ve malesef ingilizcem zayıf olduğu için yabancı kaynaklara bakamadım.

Node.js projeye nasıl ekleyeceğimi açıklayan olursa çok sevinirim.

Birde bu node.js jquery ile ekleme yokmu eğer öyle bir şey varsa çok daha güzel ve benim için kolay olur linkle ekleme varsa linkini verirseniz çok sevinirim.

@alattin hocam müsait bir zamanınızda cevaplarsanz gerçekten çok mutlu olurum.

demsinasbey demsinasbey (69)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    2

    Node.js sunucu taraflı çalışan bir platform.  Node.js ile hızlıca ağ uygulamaları geliştirmek mümkün oluyor. Özellikle gerçek zamanlı uygulamalar yapmak kolay oluyor. gerçek zamanı uygulama derken chat uygulamaları, online borsa durumunu gösteren uygulamalar, anlık mesajlaşma uygulamaları gibi uygulamaları kast ediyorum.

    Web tarafında genelde single page denen, tek sayfalık uygulamalarda kullanılıyor.

    Node.js Google için tasarlanmış olan V8 adında bir Javascript motoru kullanıyor. Dolayısı ile javascript kodlarını son derece hızlı işleyebiliyor. 

    Eğer web programlamaya yeni başladıysan bence node.js'yi öteleyebilirsin.  Sırası ile HTML, CSS, Javascript, Jquery öğrenmen daha sonra da node.js, angular.js gibi javascript çatılarına bakabilirsin. Web programlama için Node.js öğrenmen şart mı? değil elbette.

     

    alattin alattin (16999)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim hocam dün akşamdan berli çok uğraştım ama çok karışık geldi sizin tavsiyeniz dinleyerek node.js daha sonra öğreneceğim. Aslında benim amacım Bootstrap'da şu tanımları kullanmak için istemiştim ama yapamadım @link-color: @brand-primary; @link-hover-color: darken(@link-color, 15%); demsinasbey 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol