Note 3 Lollipop Güncellemesi

0

Note 3 için yayınlanan lolipop güncellemesini  kurduktan sonra telefona format atmak fayda sağlar mı? Yoksa telefonda bir değişiklik olmaz mı? Güncelleme ile gelen hızlı şarj olma ve ısınma sorununa çözüm için telefona format atmak gerektiği söyleniyor ama yine de emin olamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim :)

chopin1016 chopin1016 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Kitkattan lollipop işletim sistemine geçtiğiniz.Bu tıpkı Windows 7 den windows 8 e geçmek gibi birşey.Yani yeni bir platforma geçtiniz.Bu durumda bazı uygulamalar yeni platformla ilgili sorunlar çıkartabilir veya gereksiz kasıntılar yaşayabilirsiniz.En azından benim gözlemlerim bu şekilde.Çevremde bu şekilde geçiş yapıp kasıntılardan ve yavaşlıklardan söz eden kişi tanıyorum.Ayrıca bu durum forumlarda da çok konuşulmakta ve her zaman yeni bir platforma geçiş işleminden sonra sıfırlama önerilmektedir.Çünkü lollipop işletim sistemi gerçekten sade ve akıcı olması gerekirken geçiş işleminde bu performansını verememektedir.

    Size tavsiyem sıfırlama yapmanızdır.Bunu ister android işletim sistemi üzerinden isterde Recovery menüsü altından yapabilrsiniz.Recovery menüsü altından hard format denilen daha detaylı sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.

    Telefon üzerinden formatlama yapmak için;

    1. Ayarlar bölümüne giriniz.

    2. Yedekle ve Sıfırla bölümüne giriniz.

    3. Fabrika ayarlarına Sıfırla 

    4. Telefonu sıfırla ve herşeyi sil 

    işlemlerinden sonra telefon yeniden başlatılacak ve herşey sıfırlanacaktır.

    Recovery Menüsü altından Sıfırlama işlemi Yapmak için;

    1. Telefonu kapatın.

    2. Sesi yükselt, Home(Ev) ve Güç tuşlarına tuşlarına basılı tutarak recovery menüsünün gelmesini sağlayınız.

    Not: Güç Tuşuna en son basmanızı öneririm.Aynı anda basmayı denerseniz diğer tuşlara basılı olmama gibi bir durumla karşılaşmış olabilirsiniz.Recovery menüsü açılana kadar basılı tutun.

    3. Recovery menüsü karşınızda geldiğinde ses azaltma ve arttıma tuşları yardımıyla seçim yapıp açma tuşu (Güç Düğmesi) ile seçiminizdeki işlemi uygulayabilirsiniz.

    4. Wipe CacheWipe Data Factory/Reset işlemlerini sırasıyla yapınız.

    5. İşlemler bittikten sonra Reboot System Now seçeneğinden telefonu yeniden başlatınız.

    Telefonunuz bu işlemden sonra yeniden başlayacak ve sıfırlama işlemi gerçekleştirilecektir.

    Not: Eğer ikinci yöntem ile yani Recovery üzerinden sıfırlama işlemi yaparken kendinize güvenmezseniz ilk yöntemle sıfırlama işlemi yapın.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Peki format atarken telefonun şarjda olması bir sorun yaratır mı? chopin1016 8 yıl önce
    • Telefonu formatlamadan önce telefonun şarjını en az %50 seviyesine kadar doldurun.Sonra formatlama işlemine geçin.Telefonun şarjını formatlarken takılı kalması durumu hakkında araştırma yaptım ancak pek bilgi bulamadım.Siz en iyisi şarjını %50 yaptıktan sonra formatlama işlemine geçin ismailsarp 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol