Notebook Aşırı Isınma Sorunu, 90 Dereceye kadar çıkıyor, ne yapmalıyım?

0

İntel Core İ7  İşlemcili bir leptopum var internette dolaşırken 50-60 arası dercede. Ama the sims 3,gta 4 oynayınca leptop 90 dereceye çıkyor. Bu haftasonu 2 fanlı soğutucu altlık alcam bu sorunumu çözermi çözmesse ne yapmalıyım

omer12 omer12 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelikle şu sıralar havalar oldukça sıcak ilerliyor.Havaların sıcak olması notebook sıcaklıklarınıda çok etkiliyor.

    Yapabileceğiniz iki şey var.

    1. Notebookunuzun içini açıp tozlarını temizleyin ve termal macunu yenileme işlemi yapın.Eğer bu konuda bilginiz yok ise kendi başınıza yapmamanızı öneririm.
    2. Temizlik işlemi ardından notebook için bir soğutucu alabilirsiniz.Notebook soğutucular cihazınızın sıcaklıklarını 5-6 derece kadar düşürebilirler.Ayrıca oyun oynarken veya bilgisayarınızın zorlandığı bir durumlarda soğutucu sayesinde sıcaklıklar belli bir dereceden sonra ilerlemeyecektir.Örneğin 90 ise soğutucu sayesinde 85 i geçmeyebilir gibi.

     

    Ayrıca şunu da söylemek istiyorum.Notebooklar için 80-90 gibi dereceler oyun oyanarken anormal sayılmazlar.Çünkü notebookların asıl amacı oyun oynatmak değildir.Taşınabilir özelliği olduklarından notebook içindeki tüm parçalar küçük bir alanda birleştirilmiştir ve birbirlerine çok yakındır.Dolayısıyla sıcakların bu seviyeye gelmesi normal.Masaüstü gibi serin çalışma alanları yoktur.

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • teşekkürler omer12 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol