notebook batarya şarj sorunu

0

merhabalar casper nirvana mb50ıı1 model i3 işlemcili bir adet notebook var cihaz açıldığında prize takılı doluyor %0kullanılabilir yazıyor ama 15dk sonra şarj olmuyor uyarısı veriyor. Aynı voltaj da farklı şarj cihazlarıyla denedim olmadı bataryayı söküp yeniden taktım yine sorunum gitmedi.sorun nereden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim. 

ayyildizbilisim ayyildizbilisim (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu problem anidenmi zuhur etti yoksa süreç içerisinde artarakmı? Eğer süreç içersinde ise batarya vadesini doldurmuş demektir; yenisini temin etmek gerekir. Diğer türlü, batarya kontak uçlarında temas problemi düşünülebilir. 

    Bataryanın durumunu aynı marka/model bir laptop bulabilirsen o laptop bataryasını kendi laptopunda veya bunun tersi, senin bataryanı diğer laptopta test edebilirsin. Eğer bataryanın problemli olmadığı anlaşılırsa batarya kontaklarındaki temassızlık konusunda senin yapabileceğin birşey bulunamaz. Bu taktirde teknik servis yolu görünür.

    Ama problem, büyük ihtimalle bataryanın vadesini tamamlamasıdır ve yeni bir batarya temin edilerek problem çözülebilecektir.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol