Notebook soğutucu USB portta çalışmıyor

0

merhaba Windows 10 pro yüklü laptopumun altında soğutucu var usbli soğutucunun usbsini laptopumun 3 ayrı usb portuna takıyorum soğutucum çalışmıyor ama usb flash belleği takınca usb bellek çalışıyor sorun laptopumun usb portlarındamı yoksa soğutucumun usb çıkışındamı cevap verirseniz sevinirim yeni soğutucu siparişi verdim ondada çalışmamazlık olurmu diye korkuyorum

gorele28 gorele28 (387)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    USB bellek takıldığında laptop USB flash belleği görüyormuş. Bu USB portta bir sorun yok demektir. Şöyle bir durum söz konusu olabilir: USB flash bellek daha düşük akım çeker. USB port 5V verir ama bu gerilimdir. Aynı zamanda bir de akım değeri vardır. USB flash bellekler çok düşük akım çektiği için sorunsuz çalışmış. Bellki ki senin USB port laptop soğutucu için gerekli akımı sağlayamıyor. Tabi laptop soğutucunun başka bilgisayarda veya harici bir güç kaynağı ile çalıştığını, laptop soğutucunun çalıştığından emin olduğunu düşünerek bunu yazıyorum.

    Eğer laptop soğutucunun çalışıp çalışmadığından emin değilsen bunu başka harici bir güç kaynağı ile beslemeyi dene, mesela telefon şarj aleti olabilir.  Bazı şarj aletlerinde USB kablo takılıp çıkarılabiliyor. Böyle bir şarj aletin varsa deneyebilirsin.  Denediğinde USB laptop soğutucu çalışıyorsa o zaman senin laptop gerekli akımı sağlayamıyor demektir. Daha zayıf, daha az akım çeken bir laptop soğutucu tercih edebilirsin. Ya da laptop soğutucusu harici bir adaptör ile besleyebilirsin.

     

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol