Notebook'um özellikle belli başlı uygulamaları kullanırken kapanıyor, ne yapmalıyım?

0

Merhabalar,

Teknik Özellikler Orijinal özelliklere ek olarak Samsung 860 EVO SSD kullanıyorum, Windows 10 Pro 20H2 kullanıyorum.

Chrome, Visual Studio Community, Sourcetree, Unity3d uygulamalarını kullanırken birden ekran kararıyor ve ekranın bazı yerlerinde kırmızı renkte eski tip televizyonlardaki gibi karıncalanma oluyor ve çat diye kapanıyor. Toplamda 3-5 saniye sürmüyor bu olay.

Deneyimlediğim olaylara örnek vermek gerekise:

Chrome'da video izlerken. Videoyu tam ekren yaparken yada küçültürken, Visual Studio Community kod yazarken. Editörün görünümünü %100 den farklı bir değere aldığımda vs. Bunlar her zaman olmuyor bazen saatlerce bu işlemleri yapmama rağmen bir şey olmuyor bazen ilk işlem yapışımda oluyor. Chrome yerine Opera, Microsoft Edge ve Firefox kullanıyorum hiç problem yaşamadım. Visual Studio Community yerine de Visual Studio Code kullanıyorum onda da herhangi bir problem yaşamadım. Enteresan bir şekilde özellikle bu uygulamaları kullanırken PC kapanıyor sebebi ne olabilir?

ofzirhoglu ofzirhoglu (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Sorunun yazılımsal olması çok düşük bir ihtimal. GPU sürücüsünü DDU ile kaldırıp yeniden yükleyin. Temiz kurulum yapıp deneyin. Sadece ihtiyacınız olan programları yükleyin.

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

    • Daha öncede temiz kurulum için önerilerinizi (format dahil) yaptım. Şimdi yine denedim ama olmadı maalesef. Chrome haric diğerleri ihtiyaç duyduğum programlar. Sorunun sebebi ne olabilir bir fikriniz var mı? Yada sorunu tespit etmeme yaracak bir yöntem? ofzirhoglu 2 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol