Nvidia güncellerken mavi çizgi çıktı

0

Merhaba, nvidia programı güncelleme izni istedi. Kurulum işlemi biraz uzadı. 15-20 dakika boyunca kurulum sürüyor yazdı. Sonra ekranın sağ tarafında dikey mavi çizgi çıktı. Sistemi geri yükledim, nvidia programını komple kaldırım ama çizgi hala yerinde. 

 

Notebook henüz bir haftalık. Asus n550jk modeli. 

 

Bu problem donanımsal olabilir mi? Servise gönderip yeni laptomun içini açtırmak istemiyorum. Yapabileceğim bir şey var mı? 

 

Teşekkürler.

mcelikm mcelikm (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Güncellemenin öyle uzun sürmesi çok normal değil ama bir sebepten uzayan güncellemenin tamamlanmasını beklemeyerek son verdiysen eğer, ekran kartında -zayıf ihtimal olmakla birlikte- donanımsal problem çıkmışta olabilir. Belki mavi çizgi o sebepledir. Bu ihtimalde düşünülürse laptop'ı bir yetkili servise göstermekte fayda vardır. Nasıl olsa garantisi devam ediyor. Yetkili serviste donanım problemi bulurlarsa onu garanti kapsamında hallederler. Eğer yazılılmsal bir problem oluştuysa onun düzeltilmesinede para alacaklarını çok sanmıyorum (Bir ihtimal olarak alabilirler ama alsalar bile bu çok cuzi birşey olur.).

    Eğer garanti kapsamında yetkili bir servise verirsen laptop'ı, bunun kapağının açılmasında hiçbir problem olmaz. İçin rahat olsun.

    Not: Yürürlükteki tüketici hakları kanun ve yönetmeliklerine göre sen o bir haftalık laptop'ı hiçbir sebep göstermeden aldığın yere iade dahi edebilirsin (Tam bilemiyorum ama herhalde 15 Günlük bir süre zarfında). Antiparantez belirtmek isterim.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol