Ödeme Servisleri yetkisiz şekilde kaldırıldığı için telefonunuz kilitlendi! hatası alıyorum. Ne yapmam gerek?

0

Merhaba, elimde bir tane Samsung galaxy a10 (sm-A105F) var ve geçenlerde root etdim. Gereksiz sistem uygulamalarını sildikden sonra telefonu yeniden başlatdım ve karşıma "Ödeme Servisleri yetkisiz şekilde kaldırıldığı için telefonunuz kilitlendi!" yazısı çıkıyor ve bir şey yapmaya izin vermiyor. İnterneetde araştırdım, /data/system/users/0/package-restrictions.xml dosyasının içindeki 

<pkg name="com.samsung.android.kgclient" ceDataInode="-4294836077" enabled="3" enabledCaller="0/" />

 kodu silip, yeniden başlatınca düzeliyor yazmışlardı ancak, benim cihazımdaki dosyada öyle bir kod yok. Sorunu nasıl çöze bilirm? Şimdiden hepinize teşekkürler.

genius genius (190)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sanırsam Samsung ile ilgili önemli bir uygulama sildiğin için bu hatayı alıyorsun.

    1.Çözüm:

    Dosyalardan data/system/users/0/package-restrictions.xml yolunu takip et. package-restrictions.xml'yi bilgisayarına kaydet ve not defterinde aç. 

    <pkg name="com.samsung.android.kgclient" ceDataInode="-4294836077" enabled="3" enabledCaller="0/" />
    
    

    Komutunu sil sonra kaydet ve ardından bunu tekrardan data/system/users/0/package-restrictions.xml konumuna yapıştır fakat önceki package-restrictions.xml'yi sil ve yenisini yükle.

    2.Çözüm:

    APKmirror'dan Payment Services uygulamasını indir ve kurulumunu yap ardından'da cihazını yeniden başlat.

    Payment Services

    3.Çözüm:

    Cihazını sıfırlamayı deneyebilirsin bu çözümler işine yaramaz ise.

    4.Çözüm:

    Zaten formata gireceği için yazmaya gerek yok fakat yinede yazayım dedim. Cihazının ROM'unu tekrardan kurmanda fayda var yani 0'dan cihazını yükle veya cihazının yazılımını güncelle. Bu işlem yani ROM işlemi ile cihazındaki bütün veriler silinecektir yedekleme yapmanda fayda var.

    Not: Cihazları Rootlamak ne kadar iyi gibi görünsede cihazınızın güvenlik duvarını kırıyor ve cihazınızın daha korunaksız olmasını sağlıyor. Telefonunuzu Rootlamak cihazınızın garanti dışı kalmasını sağlar yani cihazınıza zarar veriyor.

    darkcrak darkcrak (5158)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Sizi bilmiyorum ancak, ben rootlanmamış cihaz kullandığımda kendimi kafesde gibi hiss ediyorum. Bunun nedeni sanırsam fazla hafıza kaplıyan ve hiç bir işe yaramayan sistem uygulamaları ve sistemin onları silmeye izin vermemesi. Cihaza zarar verip vermediği tartışılır yine de, bunu yapmak garanti dışı. Detaylı cevabınız için teşekkürler, yazdığınız tüm çözümleri uyguladım, veri kaybından kaçınmak istiyordum, ancak en sonda yeni stock ROM yazmak zorunda kaldım. genius 3 yıl önce
    • 0 telefonu yalan yapmakta ne biliyim @genius 0 telefona root atmak riskli hadi garantisi bitti diyelim o zaman atarım root fakat garantisi bitmeden root atmak aşırı riskli çünkü bir sorun olursalar senden onun parasını alırlar yani tamir parasını fakat rootsuz ise bedava yaparlar telefonu. darkcrak 3 yıl önce

    0

    Yeni Stock Firmware yazarak sorunu çözdüm ancak, tüm verilerim gitti.

    genius genius (190)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Telefonunu neden rootladın garanti dışı kaldı o telefon artık. darkcrak 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol