Okul açılışına özel bedava 4GB kazan mesajı gerçek mi?

0

Telefonuma WhatsApp üzerinden bir arkadaşımdan Okul açılışına özel bedava 4GB kazan  http://hediye4gb.blogspot.com Yalan değil, bana geldi şeklinde bir mesaj geldi.

Okul açılışına özel bedava 4GB kazan mesajı gerçek mi?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Okul açılışına özel bedava 4GB kazan mesajı gerçek mi? Gerçekten 4GB bedava internet veriliyor mu?

    Hayır. Bu mesaj aldatmaca bir mesajdır. Herhangi bir operatör size bedava 4GB internet vermeyecek. Linke tıkladığınızda karşınıza "BEDAVA 4GB İNTERNET Tebrikler! Bedava 4GB almak için küçük anketimize katılmayı seçtiniz. Küçük anketimize cevap verin." şeklinde bir anket gelecektir. Bu basit bir scam yani aldatmacadır.

    Emin olun size hiçbir şekilde 4 gb hediye internet verilmeyecek. Çeşitli firmalar sizin hakkınızda bilgi almak için bu tür cazip gelen anketlerle sizi kandırırlar. Size "okul açılışına özel 4 gb kazan" gibi vaatlerde bulunurlar ve bu sayede sizi o anketi doldurmaya sürüklerler.

    Söz konusu "okul açılışına özel bedava 4 gb" mesajındaki ankete bakalım. Ben denemek için anketi doldurdum, doldurduğumuz zaman işin sonunda şöyle bir bilgilendirme mesajı yer alıyor:

    Bedava  4GB INTERNET  Tebrikler, Bedava 4GB Internet Kazandiniz.
    
    NASiL ALiNiR:
    
    1. Bu promosyonu Whatsapp'tan en az 40 kişi ile paylaşın ("Whatsapp" dugmesini tiklayin);
    
    2. Bu promosyonu tüm arkadaşlarınızla paylaştıktan sonra, otomatik olarak ücretsiz 4GB Internet sayfasina yönlendirileceksiniz;
    
    3. Bedava 4Gb Interneti 5-15 dakika içerisinde alacaksınız.
    
    NOT: Paketi almak için en az 40 kişiye göndermeniz gerekir aksi takdirde paket hattınıza tanımlanmaz. Yazıyı kopyalayıp toplu mesaj olarakta gönderebilirsiniz.

    Gördüğünüz gibi "bu mesajı 40 kişiye gönderirseniz hediye 4 gb internet kazanacaksınız" diyor. Ama işin altında yatan mesela hiç öyle değil. İnternette doldurduğunuz "okul açılışına özel bedava 4 gb kazan" gibi anketlerin hiçbirinden bedava internet kazanamazsınız. Bu teknik olarak mümkün değildir.

    WhatsApp'tan veya bir başka yerden size "okul açılışına özel 4 gb" gibi mesajlar gelirse hiçbir şekile inanmayın ve mesajı direkt olarak silin. Ayrıca gönderen kişiyi de mutlaka uyarmayı unutmayın.

    "Okul açılışına özel bedava 4GB kazan" sitesine tıkladım kötü bir şey olur mu?

    Hayır merak etmeyin herhangi bir zararı olmaz. Telefonunuza virüs girmez ya da bir şeyiniz çalınmaz. Bu tarz mesajlara scam (aldatmaca) deniyor. Scamler teknik olarak virüs değildir. Sadece insanları kandırmaya yönelik mesajlar içerir. scam (aldatmaca) nedir? linkine tıklayarak daha fazla bilgi öğrenebilirsiniz.

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol