"Okul açılışına özel bedava 5GB kazan" doğru mu?

0

WhatsApp'tan şöyle bir mesaj geldi:

Okul Açılışına özel  bedava 5GB kazan :) 
http://5gbbedava.blogspot.com  
Yalan değil, Bana Geldi

Gelen bu mesajın gerçeklik payı var mı? Gerçekten okul açılışına özel bedava 5gb kazanma şansım var mı?

okul açılışına özel bedava 5gb

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Okul açılışına özel bedava 5GB kazan mesajı doğru mu?

    Gerçekten bedava 5 GB hediye internet kazanır mıyım?

    Onlar düzenbazlıklarla insanları kandırmaktan bıkmadı, biz de onları ifşa etmekten bıkmadık, bıkmıyoruz :) Buradaki "okul açılışına özel bedava 5gb" mesajı da sahtekarların kandırmacalarından bir tanesi. İnsanlara WhatsApp'tan 5gbbedava.blogspot.com linkiyle bir anket gönderiyorlar ve bu anketi doldurduklarında bedava 5gb kazanacaklarını iddia ediyorlar. Klasik aldatmaca yöntemi.

    Şimdi WhatsApp'tan yayılan "okul açılışına özel bedava 5gb" gibi mesajlar ve siteler hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

    Öncelikle doğruluğundan emin olmanızı istediğim bir şey var. Kaynağının ne olduğu bellisiz bu tarz anketleri doldurarak ve doldurduğunuz anketleri de WhatsApp'tan arkadaşlarınıza gönderek internet, konuşma, mesaj hediyesi veya başka bir şey kazanamazsınız. Bu teknik olarak imkansız olup WhatsApp'ın çalışma mantığına aykırıdır. WhatsApp online mantıkla çalışır. Yani herhangi bir operatörün (Turkcell, Turk Telekom, Vodafone gibi) veri tabanıyla bağımlı değildir. 

    Bugüne kadar kullanıclarına hediye internet veren operatörler ne yapar hiç dikkat ettiniz mi? Turkcell, Turk Telekom, Vodafone operatörler kampanya yaptığı zaman kullanıcılara "X yazıp bir numaraya gönderin" der. Çünkü kullanıcı X yazıp o numaraya gönderdiği zaman operatörün sistemi o kullanıcının kampanyaya katıldığını anlar ve hediyeyi kullanıcıya gönderir. WhatsApp'ta ise böyle bir şey olamaz.

    Hadi diyelim %0.1 ihtimal de olsa oldu. O zaman neden Turkcell, Turk Telekom, Vodafone web sitelerine veya sosyal medya sayfalarına "okul açılışına özel 5gb hediye" duyurusunu koymuyorlar. Operatörlerin web sitelerine baktığımızda okulların açılışına özel 5 GB ve benzeri bir kampanyanın olmadığını görüyorum. Ülkemizde bir kuruluş kampanya yapacak ama bunu ballandıra ballandıra anlatmayacak. Buna inanabiliyor musunuz? :)

    ücretsiz 5 gb internet

    Hadi onu da geçtik, benim gözümün kör olduğunu farz edelim. "Okul açılışına özel bedava 5GB kazan" sitesinin bıraktığı izlenim de saçmalıklarla dolu. Bunu daha iyi anlamak için önce Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone operatörlerinin web sitelerine bakın. Daha sonra 5gbbedava.blogspot.com sitesine bakın. Baktıktan sonra da operatörlerin siteleriyle bu sahte siteyi bi yan yana koyun. Operatörlerin sitelerindeki dizayn, tasarım anlayışı, renklerin uyumu, menülerin, butonların şekli, yazı fontu, yani sitelerin şekli şemali ile, bahsi geçen "okul açılışına özel bedava 5gb" sitesi aynı mı? Arada karşılaştırılmaya değmeyecek kadar fark var. YouTube'dan HTML dersleri izleyen bi çocuk mavi arka plana kırmızı temalı bir anket gömmüş ve bunu yem niyetine ortaya atmış gibi. Siz siz olun o yeme balık olmayın.

    Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok. Emin olun size hiçbir şekilde 5 gb hediye internet verilmeyecek. Firmalar sizin hakkınızda bilgi almak için bu tür kandırmacaları sizin önünüze koyarlar. Size "okul açılışına özel 5 gb kazan" gibi vaatlerde bulunarak o anketi doldurmaya sürüklerler. Ama bunun asla gerçeklik payı yoktur. Kendinizi kötü niyetli kişilere kullandırtmayın.

    WhatsApp'tan veya bir başka yerden size "okul açılışına özel 5 gb hediye" gibi mesajlar gelirse hiçbir şekile inanmayın ve mesajı direkt olarak silin. Ayrıca gönderen kişiyi de mutlaka uyarmayı unutmayın.

    "Okul açılışına özel bedava 5GB kazan" sitesine tıkladım zararı olur mu?

    Kötü bir şey olmaz endişe etmenize gerek yok. Bu mesajlara scam (aldatmaca) deriz. Scamler teknik olarak virüs değildir. Yani kullanıcıların özel bilgilerini çalmaya yönelik virüs içermez. Ancak siz yine de WhatsApp veya başka bir yerden gelen "okul açılışına özel 5gb" tarzında mesajlara inanmayın.

    Scam hakkında daha fazla bilgi almak için Scam (aldatmaca) nedir? linkine tıklayabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Klavye yorulmuştur dinlensin biraz ağzım açık kaldı sayfa in in bitmiyor ahshjfhsh :DDDD darkcrak 5 yıl önce
    • Yazıyı yazalı 3 ay olmuş :) @darkcrak omercik 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol