Okul bilgisayarlarında açılma sorunu.

0

Ben köyde görev yapan bi öğretmenim. Sınıfımda iki adet bilgisayar var. Bilgisayarlar açılırken Windows yükleniyor yazısı geldikten sonra monitörde sinyal yok yazısı geliyor ve bilgisayar açılmıyor. Format attığım zaman format başarılı bir şekilde bitince Windows açılıyor ve saatlerce sorun olmadan kullanabiliyorum . Tekrar kapatıp açılınca ise yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Ram lerin yerini değiştirdim. İki bilgisayar aynı olduğu için güç kaynaklarını değiştirmeyi de denedim .kablolarda veya herhangi bir iç aksamda sıkıntı yok gibi görünüyor . İki bilgisayar da aynı sorunu veriyor. Ayrıca bilgisayarlar Exper in okullara dağıtılan modeli ve biraz eski. Bios güncellemesi yapılır mı yapılmaz mı bilmiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. 

cafercihat cafercihat (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Hocam merhaba, sizin gibi değerli insanları aramızda görmek bize mutluluk veriyor. Hoş geldiniz.

    Bahsettiğiniz sorun bende ekran kartı - çözünürlük sorunu hissi oluşturdu.

    Ekrana sinyal yok yazısı geldiğinde kasayı kontrol ettiniz mi? Enerjisinde bir kesilme oluyor mu? Kasa çalışmaya devam ediyor fakat görüntü yok mu? Yoksa kasanın da enerjisi kesiliyor mu?

    Bir de bilgisayarın işlertim sistemi nedir? 

    Windows 7 ve altı bir işletim sistemi kullanıyorsanız güvenli modda açmayı deneyebildiniz mi? Windows yazısı gelmeden f8 tuşuna sürekli basın ve çekin. Windows başlatma seçenekleri geldiğinde Güvenli Mod'u seçin. Bu şekilde Windows'u açmayı deneyin.  Eğer bu şekilde çalıştığında bir sorun yoksa sorun bir sürücü sorunudur. Ve ekran kartı sürücüsünü güncellemek, çözünürlüğü düşürmek sorunu çözecektir.

    Yine sorunun BIOS kaynaklı olup olmadığını anlamak için, anakart modelini de sorunuza eklerseniz iyi olur. En azından BIOS güncellemesi gerekli mi değil mi bunu araştırabiliriz.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Sinyal yok yazısı geldiği zaman bilgisayar çalışmaya devam ediyor herhangi bir güç kesintisi olmuyor. Aynı sinyal yok hatasını güvenli mod ile açmaya çalıştığım zaman da veriyor. Formattan sonra kapandıktan sonra sürekli aynı sorun. Windows 7 kullanıyorum ve her Formattan sonra çözünürlükleri değiştirerek çözüm aradım ama en düşük çözünürlükte bile aynı sorun. Farklı bir Windows kurmayı deneyeceğim. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. cafercihat 6 yıl önce

    0

    Çok değerli hocam. Kolay gelsin.Eğer bilgisayarların ikiside aynı hatayı veriyorsa Format diskinde bir sorun olabilir. Farklı bir diskle format atmayı deneyin bence.Eğer USBden formatlıyorsanız ISO da sorunda olabilir. 

    tuncerozdes tuncerozdes (31)
    6 yıl önce cevaplandı

    • En kısa zamanda uygun bi Windows veya başka bi işletim sistemi indirip deneyeceğim. İlginiz için çok teşekkür ederim. cafercihat 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol