OneDrive Hakkında

0

Merhaba arkadaşlar.Dün format atmıştım bugünde dosyalarımı falan hazırlamaya başladım.Outlook hesabımı bağlayıp OneDrive a girdim.Birde ne göreyim! 20 GB lık dosyalardan geriye kaln sadece 5 GB lık kısım.Özellikle dosyaların en önemlileri falan gitmiş.Bir kısmı USB imde vardı ama USB mde bulunmayanlarda vardı.İnternetten azıcık araştırdım bir kaç yöntem var ama olmuyor.Google dan OneDrive a girdim biraz kurcaladım falan sonuç vermedi.Bu seferde bilgisayarda sağ alttaki OneDrive ikonuna tıkladığımda karşıdan yükleme vs vs . saçma sapan şeyler diyordu.Güya iki tane videoyu biyere çıkartıyormuş.Sağlam dosyaları bilgisayara geçirecektim.Kopyalama işlemini yapıyorum 1 günden fazla sürecek diyor.Gönderme hızı is 532 kb.Böyle bir şey olamaz ya.Formattan önce çok dosya göndermesi yaptım en fazla yarım saat sürüyordu dosyaların aktarılması o vaktide oyun oynayarak geçiriyordum ama bu akmıyor bile.İkinci bir fikir olarak aktaracağım dosyayı çevrimdışı kullan yaparsam herhalde hızlıca gönderirim dedimn seçtim dosyayı güncellesin diye sağ alttan eşitleye bastım yine uzun süren bir işlem yapıyor ve çok sıkıcı! Dosyalarımı koruyamamasının üstüne bunca saçmalık nedir.Bir daha bu servisi kullanmayı planlamıyorum.

 

akif52 akif52 (34)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Onedrive ücretsiz sürümü 15 GB alan veriyor. Daha fazla alan kullanmak istiyorsanız satın almanız gerekiyor. 

    Daha önce onedrive kapasitesini arttırmak için satın alma yaptınız mı? 532kbs gönderme hızı normal gibi görünüyor. Bağlantınızın türü önemli tabi.  Bağlantı türünüzü bilmediğim için buna net bir şey söylemem zor.

    Fakat bilmeniz gereken OneDrive  ücretli bir uygulama. Sadece ilk 15 GB ücretsiz.

    Düzenleme:

    Bazı haber sitelerinde okuduğuma göre Kasım 2015 tarihinde Microsoft Onedrive Office 365 Home, Kişisel ve Üniversite için verilen sınırsız hesapları sınırlıya  çevirmiş. Ayrıca ücretsiz verilen 15GB da 5GB'a indirilmiş. Bu değişiklikler 2016'dan itibaren aktif olmaya başlayacakmış. Ayrıca  camera roll (Film Rulosu) için verilen 15GB bonus (Resimler klasörünün altındaki bir klasör) da artık verilmeyecekmiş. 5GB'ı aşan ücretsiz kullanıcıların bundan olumsuz etkileneceği de verilen bilgiler arasında.

     

    hakan hakan (15424)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Formattan önce daha hızlı gönderme hızı vardı.Ayrıca 5 gb değil 5 gb yi aştığımda zaten söylerdi.OneDrive uygulamasında 30 gb olarak gösteriyor.Şuanda 22 gb falan boş alanım var. :) akif52 8 yıl önce
    • Benim bilgiler eski kalmış o vakit. Bir kontrol edeyim :) hakan 8 yıl önce
    • Şimdi kontrol ettim. Hatta kendi hesabımı açtım, 15GB ücretsiz görünüyor. hakan 8 yıl önce
    • Biraz araştırınca farklı bilgilere ulaştım, cevabımı düzenledim. hakan 8 yıl önce
    • Yine yanlış biliyorsun.30 GB. :) akif52 8 yıl önce
    • hahaha, yok ben Microsoft'un yalancıyısım :) Sen 0 otuzu nasıl aldın bilmiyorum ama benim limit 15 GB :) hakan 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol