önerebileceğiniz antivirüs programı var mı

0

netten indirebileceğim gerçekten koruyan bir antivirüs programı önerbilir misiniz 

aysegul26 aysegul26 (10)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Antivirüs programlarının en iyisi olarak nitelenen ile en kötüsü olaran nitelenen arasında çok büyük farklılıklar yoktur.

    Burada bütün iş kullanıcıya düşer. Hiç bir antivirüs pogramı sizi %100 korumaz.  Klasiktir, virüsler antivirüs programlarından her zaman bir adım öndedir.

    Pek çok kişinin beğenmediği Avast antivirüsü yıllardır kullanıyorum. Şuana kadar oldukça güzel işler çıkardı. Ev kullanıcısı için önerebilirim.

    Antivirüs programları sizi gerçekten korur. Fakat nasıl kullanılması gerektiğini ve antivirüs programlarının sınırlarını bilmeniz gerekir. Antivirüs programları sizi sadece tanıdıkları imzalarına sahip oldukları virüslere karşı korurlar. Virüs yeni yayılmaya başladıysa, farkı bir imza ve algoritma kullanıyorsa bunu muhtemelen hiç bir antivirüs programı tanıyamaz. Ancak virüs antivirüslerin imza kütüphanesine eklendiklerinde tespit edilebilir olur.

    Avast'ı yükleyin. Daha sonra aşağıdaki şunlara dikkat edin:

    • Facebook, Twitter gibi sosyal platformlardaki şüpheli linkleri tıklamayın. Bir video izlemek istediğinizda dosya indirmeye başlıyorsa ısrarla o indirilen dosyayı açmaya çalışmasın, o dosyayı silin.
    • Güvenmediğiniz daha önce bilmediğiniz sitelerden dosya indirmesi yapmayın. Güvenilir indirme sitelerine Tamindir.com, Gezginler.com, Download.com örnek verilebilir.
    • Antivirüs girdiğiniz bir sitede virüs var diyorsa zorla o siteye girmeye çalışmayın.
    • Internetten crackli oyun indirmeyin.
    • İşletim sisteminizi güncel tutun. Güncelleştirmeleri düzenli yükleyin.
    • Antivirüs programınızı güncel tutun.
    • Arada bir  gerçek zamanlı koruması olmayan başka bir antivirüs, antimalware yazılım ile bilgisayarınızı virüslere karşı taratın.  Avast ile birlikte kullanabileceğiniz antimalware programlar: Emsisoft anti-malware Malwarebytes anti-malware
    • Vaktiniz varsa şu çözümü okuyun: portal sepeti, netmahal gibi tarayıcı korsanlarından nasıl korunurum?
    • USB bellek, mail gibi farklı ortamlardan gelen dosyaları açmadan önce virüs taraması gerçekleştirin.
    • Mail adresinize gelen özellikle, Turkcell, TTNET gibi büyük kurumlardan geliyormuş gibi görünen maillere her zaman şüphe ile bakın. Bu maillerde sizden bir dosya indirmeniz isteniyorsa bu dosyaları indirmeyin.

    Burada bahsedilenlere dikkat ederseniz bilgisayarınız virüslerden korunacaktır.

    alattin alattin (16999)
    9 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol