Opengl 2.0 hatası çözümü var mı?

0

Merhabalar, uzun zamandır bu sorunu çözmek için uğraşıyorum. Sorunum şu; Ben 3-4 ay önce Anakart değiştirdim, kullanmaya başladığım zaman belli programlar özellikle Stremio açılmıyordu. Grafik sürücülerini yükleyiniz, Opengl 2.0 yükleyiniz gibi hatalar veriyordu. Eski Pc Anakart değişmeden önce de ekran kartım yoktu ama bana bu hatayı vermiyordu. Sorunsuz kullanıyordum. Bu sorun nasıl çözülür bilen varsa yardımcı olabilir mi?

kullanici49479 kullanici49479 (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ekran kartın Onboard mı? Yani anakart ile bütünleşik mi? Opengl 2.0 Open GL açık grafik kütüphanesidir. Kullanabilmen için ekran kartının Opengl 2.0 desteğinin olması gerekir.

    Muhtemelen sendeki ekran kartı sürücüleri eski. Sorunun ekran kartını güncelleyerek çözebileceğini düşünüyorum.  Anakartın ve ekran kartının modeli ile ilgili bilgi verirsen çok iyi olur.

    Buradan: https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/detect.html

    Intel® Driver & Support Assistant (Intel® DSA) yazılımını yükle ve çalıştır.  Bu yazılım tüm intel sürücüleeini güncelleyecek. Sorun bununla çözülür diye düşünüyorum

    hakan hakan (15394)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet anakart ile bütünleşik. Anakartım gigabyte ga g31m es21, işlemci ise Platinum dual core e6500

      Peki, nasıl güncellerim? Aygıt yöneticisinden, Görüntü bağdaştırıcısına, oradan da intel(R) G33 G31 express.. güncelliyorum düzelmiyor. Başka bir yolu var mı?

      Sisteminiz için kullanılabilir desteklenen bir sürücü veya yazılım güncellemesi bulunmuyor diyor. Yani Opengl 2.0'a yükseltemiyorum. Araştırdım G33 G31 1.4 opengl kadar destekliyormuş. Yani yapacak birşey yok. @hakan

      kullanici49479 kullanici49479 (1)
      2 yıl önce cevaplandı

      • Cevabıma ek yaptım hakan 2 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol