optik mouse problemi

0

kullandığım mouse bozuldu zanetip yeni bir mouse satın aldım ama problemim hala devam ediyor mouse aygıt yöneticisinde gözükmüyor forumlarda bulduğum çözümlerden denediklerimden ise hiç bir sonuç alamadım gizli aygıtları gösterdeyip eski hd mouse bilgilerini kaldırdım olmadı,daha sonra bütün donanımları güncelledim yine sonuç alamadım mouseları başka bilgisayarlarda denedim ikiside gayet sağlıklı bir şekilde çalışıyorlar mallesef ben 2-3 gündür bu işin içinden çıkamadım...

kullanici111709 kullanici111709 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu tür problemler ve / veya arızalar meydana geldiğinde hemen sisteme müdahale edilmez. Mesela senin probleminde ilk olarak neler yapılmalıydı?

    1- Önce düzgün çalışmayan mouse'un başka bir PC'de çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirdin veya etmeliydin. Ayrıca bunun terside yapılabilirdi. Yani başka bir PC'den (konu komşudan) denemek için bir mouse alınır ve bunun kendi sisteminde çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirdin.

    Bu şekilde problemin mouse'un kendisindenmi yoksa sistemdeki bir hatadanmı kaynaklandığı net olarak anlaşılırdı.

    2- Problem mouse'un bozulmasıysa yenisi işte o zaman tereddüt edilmeden alınırdı (Ve böylece affedersin ama "enayi parası" ödeme riski ortadan kalkardı). Ama eğer problemin sistem kaynaklı olduğu belli olursa PC'de Sistem Geri Yükleme yapılarak kolaylıkla problem öncesine dönülebilirdi:

     Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Ama sen bunları yapmayarak hem gereksiz para harcamış oldun, hemde sisteme bilip bilmeden (veya tam bilmeden) bazı müdahalelerde bulunarak problemin çözümünü dahada zor hale getirdin.

    Yinede Sistem Geri Yükleme yolu ile problemi düzeltme şansın olabilir, denemelisin.

    Sistem Geri Yükleme ile çözüm sağlayamazsan, anakart (chipset) sürücülerini yeniden yüklemeyi denersin.

    Birde Komut İsteminden (CMD) sfc /scannow komutunu çalıştırmanda gerekebilir (veya faydası olabilir). Zira bazı gizli dosyaları sildiğini belirtiyorsun. Bilmeden bir takım sistem dosyalarınıda silmiş olabilirsin (Eğer Sistem Geri Yükleme başırılı bir şekilde yapılabilirse buna gerek kalmayabilir):

    sfc /scannow komutu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? (tıkla)

    Ayrıca USB portlara başka aygıtlar takarak bu portların sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edersin (mouse'un USB bağlantılı olduğunu varsaydım) ve PC'yi Güvenli Mod'da başlatarak mouse'u oradada denersin. Gerekirse oradaki sonuca göre başka çözümlerde düşünürsün.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol