Oracle Virtual Box Avast uyarısı alıyorum

0

Arkadaşlar oracle virtual box var.Sanal sunucu ben windows7 yükledim ona kendi işletim sistemim windows 10.Her ikisi windowsta da avast var.

windows 7 de jingling ve ipts tarffic exchange programları açık bazı siteler zararlı yazılım içerdiğinden uyarı veriyor.Bu hangi avast yüzünden bilemiyorum.Şunu sormak istiyorum:

1)Windows7 deki avast çalışsın ancak uyarı verdiğinden windows10 da da uyarı vermesin sadece windows7 de uyarı versin.Bunu nasıl yaparım?

2)Eğer windows7deki avast uyarısının windows10 da da görünmemesini sağlarsam bu windows10 daki ana bilgisayarıma zarar verir mi?

sapphire sapphire (66)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Avast internet trafiğini denetlediği için hem sanal bilgisayarda hem de bilgisayarında uyarı vermesi normal. Çünkü Avast bütün internet trafiğini tarıyor. Sanal makina da doğal olarak senin bilgisayarının internetini kullanarak internete çıkış yapıyor.

    Bu internet trafiğini bir su borusu gibi düşün.  Bir ana su sorusu var. Buradan farklı borular ile farklı kanallara dağılıyor. Avast ana su borusunu denetliyor.

    Sanal bilgisayara internet üzerinden virüs bulaşsa bile bu ana makinana ulaşmaz. Çünkü ayrı bir kanaldan gidiyor ve tamamen ana bilgisayardan izole bir ortamda çalışıyor.

    Ana bilgisayar üzerinde Avast üzerindeki bildirimleri şu şekilde kapatabilirsin: Ayarlar > Genel > Bildirimler > ...Sessiz modu kullan... seçeneğini işaretlersen bildirim almazsın. Avast bildirimleri virtualbox da açık olacağından burada bildirim gelmeye devam eder.

    Avast sessiz modu kullan

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

    • @alattin ayarlarda genel diye bir seçenek yok bildirimlere tıkladım avast seslerini etkinleştirdeki tiki kaldırdım ancak hale oracledaki uyarılar gelmeye devam ediyor https://i.hizliresim.com/AD38gr.jpg sapphire 5 yıl önce
    • @sapphire yukarıda resimdeki gibi en üsteki seçeneği işaretlemelisin. alattin 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol