ORKF uzantılı virüs hakkında

0

bilgisayarıma  belge ve bilgi dosyaları sonuna ofkf uzsntısı ekleyen bir virüs bulaştı. 

1- resim ve excel  belgelerimi geri döndürebilirmiyim ?

2- Harddiki değiştyirdim yeni harddisk taktım fakat aynı virüs yine geldi bu defa uzantı farklı harfler di bu nasıl olabilir yeni harddisk ve bilgisayarı nasıl bulmuş olabilir. yeni harrddisk kurulum aşamasındaydı. Herhangi bir site ve yazılıma girmedim. Sadace gerekli (ofis vb.) programları yüklüyordum. tamamlanmamıştı bile. rşk iyi günler

 

akif54 akif54 (1)
2 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bu virüsü bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz, bunda sorun yok. Ama asıl mesele şifrelenmiş belgelerin şifresini çözmek. Öncelikle Malwarebytes indirin ve ücretsiz deneme sürümünü kullanarak tam tarama yapın. Büyük ihtimalle virüsü bulur. Bulursa silin.

    Dosyaları kurtarma konusuna gelince hatırladığım kadarıyla kullanacağımız program bu uzantıyı desteklemiyordu. Ama siz yinede deneyin. 

    Şifre Çözme Aracı

    Linke tıklayın sayganın alt tarafında indirme butonuna tıklayın ve indirin. Kurulunca açın ve işlemi başlatın.

    İşe yararsa PhotoRec uygulamasını indirin ve saldırıya uğrayan diski seçip kurtarılacak uzantılatı ( .jpg .mp3 gibi) seçin. Sonra geri getirme işlemini tamamlayın.

    NOT: Bu işlemlerin kesin çözüm olacağını söyleyemem. Sadece deneyin diye yazdım. Eper işe yaramazsa ne yaık ki yapabileceğiniz bir şey yok.

    xbedirhanx xbedirhanx (836)
    2 yıl önce cevaplandı

      0

      .ORKF bir tip fidye virüsüdür ve indirdiğini korsan ve hile uygulamalarından bulaşan fidye virüsüdür.

      Bu fidye virüsünün şifresini kırmak için Emsisoft stop djvu programını kullanabiliriniz fakat yeni tip fidye virüslerinin şifresini kırmak biraz uzun sürüyor yani henüz size bulaşan fidye virüsünün şifresi kırılmış olmayabilir.

      Sizin bilgisayarınıza bulaşan fidye virüsünün online olma olasılığı var yani offline olana kadar beklemenizde fayda var.

      Virüsün kalıntılarını bilgisayarınızdan kaldırmak için malwarebytes ve malwarebytes anti-root programlarını kullanabilirsiniz fakat fidye virüsü çözeceği anlamına gelmez bu.

       

      darkcrak darkcrak (5168)
      2 yıl önce cevaplandı

        0

        .orkf uzantısı STOP DJVU fidye yazılımına ait yeni bir varyant. Henüz çözümü yok. @darkcrak  ve @xbedirhanx  kullanıcılarının vermiş olduğu Emsisoft aracı .orkf uzantısında işe yaramaz.

        Stop DJVU genel olarak crack yazılımlar oyun hileleri üzerinden dağıtılıyor. Şuan şifreli dosyaları çözmek için bilinen bir yöntem yok. Tek çözüm fidye ödemek maalesef.

        alattin alattin (16999)
        2 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol