Otomatik Onarım Hatası

0

Bugün bilgisayarımı açtığımda oyun oynarken bilgisayarım dondu yeniden açtığımda mavi ekran hatası verdi tekrar yeniden başlattığımda kişisel bilgisayarınız tanımlanıyor diyor daha sonra ise onarım tamamlanamadı diyip 2 seçenek sunuyor;

1- Yeniden başlat

2- Gelişmiş seçenekler

ama ne klavyem nede mousem çalışmıyor yani seçim yapamıyorum format attırmada 0x80071128 hata koduyla başarısız oluyor bu sorun windows 8 de nasıl çözülür?

ridvan ridvan (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Gelişmiş seçeneklerden bilgisayar onarımına gir diyecektim ama klavye ve mouse'da çalışmıyor diyorsun. Herhalde bu durumda PC'yi güvenli moddada başlatamazsın.

    Problem daha çok dananımla ilgili gibi görünüyor. Sabit disk problemi olabilir. Sabit diski çıkartıp başka bir PC'ye ikinci disk olarak tak ve orada bir chkdsk disk denetlemesi yap (CHKDSK disk harfi: /f /r komutuyla). Eğer diskte bir problem varsa ve chkdsk disk denetlemesiyle düzeltilebilecek gibiyse diski PC'ye geri taktığında sistem yeniden düzgün çalışmaya başlayacaktır. 

    Eğer problemin sabit disk ile ilgili, olmadığı belli olursa bu halde başka bir çözüm yolu düşünülür, düşünürüz.

    Edit: 

    Üstteki çözüm işe yaramadıysa birde Sistem Geri Yükleme ile düzeltmeye çalış istersen. Normal modda klavye, mouse kilitlenirse Güvenli modda denersin.

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • dediklerinizi yaptım yine aynı sonuç. ridvan 8 yıl önce
    • Mesajıma ek yaptım. temmuz 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol