Out of range hatasını nasıl düzeltirim?

0

Bilgisayarımı açtığımda out of range yazısı ile karşılaşıyorum. Başka hiçbir şey gelmiyor.güvenli modda açmayı denedim ancak oda olmuyor. Ne bi windows logosu geliyor nede başka birşey sadece bu yazı geliyor. Sistem geri yükleme yaptım düzelmedi. Bilgisayarı televizyona taktığımda sorun olmuyor ancak monitörüme taktığımda bu hatayı alıyorum. Lütfen yardım edin. Şimdiden teşekkürler. Windows 10 kullanıyorum. Sistem geri yüklemeyi televizyona bağlıyken yaptım PC hiç açılmıyor sadece yazı var.

Out of range hatasını nasıl düzeltirim?

Out of range çözümü nedir?

gorkembugra gorkembugra (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayarını televizyona bağladığında ve açıldığında, ekran çözünürlüğünü düşür:

    Şunu dene

    Windows 10 ekran çözünürlüğü düşürme

    1. Masaüstünde boş bir alanda sağ tuşla tıkla ve açılan menüden Görüntü ayarlarını seç.
    2. Açılan ayarlar penceresinin altına doğru çözünürlük ifadesini göreceksin. Altında da 1920x1080 gibi bir değer göereceksin. Bu sende farklı olabilir.
    3. Bu değeri daha düşük bir değere indir. Örneğin 1024 X 768 gibi.

    Ayarlar penceresini kapat. Şimdi bilgisayarı televizyondan sök ve ekrana bağla.   Bilgiaayarda görüntü gelecektir. Görüntü bozuksa aynı şekilde ekran ayarına gir ve çözünürlüğü kademe kademe yükselt. Ta ki  görüntü normal oluncaya kadar. 

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Dediğinizi uyguladım ancak olmadı.Monitörü laptopa bağladığımda gene aynı yazı çıktı.Bu sorunu başka nasıl düzeltebilirim? gorkembugra 5 yıl önce
    • Televizyondada denedim olmadı laptopdada gorkembugra 5 yıl önce
    • Ekran çözünürlüğünü olabildiğince aşağı çek 800x600 gibi. Bu şekilde dene. Eğer monitörde görüntü gelirse o zaman yavaş yavaş çözünürlüğü arttır. @gorkembugra murat 5 yıl önce

    0

    Bu sorun bi ara bende de olmuştu yapman gereken basit ilk olarak bilgisayar açılırken "F8" tuşuna aban sürekli bas bi süre sonra bi ekran çıkacak karşına o ekranda "640x480 çözünürlükte çalıştır" yazıcak alt ok tuşu ile onun üstüne gelip enter a bas sonra açılacaktır açıldığında masaüstünde herhangi bir yere sağ tık yapıp "ekran çözünürlüğü" ne tıkla orda altta çözünürlük olucak 640x480 diye sen onu ordan senin monitorüne göre ayarla. Bu şekilde bi süre yaptıktan sonra bilgisayar kaydedicektir sağten.

    hghghg0 hghghg0 (1)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Reklamlı içerik olduğu için kaldırılmıştır.

      webbilim webbilim (1)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol