Overclock yararlı mıdır?

0

Bilgisayarımın ilk işlemcisi pentium 4 tü ben bunu kuzenimden aldığım intel pentium dual core e2180 ile değiştirdim ancak 2.00ghz ben bunu yükseltebilir miyim? Ve yararı veya zararı olur mu? Ve de son olarak nasıl yapılır!?  Sistem özelliklerim :  işlemcim :intel pentium dual core e2180

ekran kartım: amd radeon hd 5500 (internette 5570 veya 5470 çıkıyor 5500 çıkmıyor)

Ram :  3gb

Anakart : MSI N1996 

winxp winxp (17)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Overclock normal şartlarda yararlı değil çünkü overclockun amacı minimum voltajda maximum hız'a çıkmak. OC Yaparsanız işlemci ısınır belki anakartın O.C Desteklemiyordur hiç uğraşmaya değmez zaten eski bir sistem. Eğer iyi bir soğutucunuz yoksa hiç uğraşmayın işlemci 80 - 90'a fırlar. Zaten işlemci 5 TL gibi bir şey alacağın soğutucu ama iyi bir soğutucu 100 - 120 TL. Overclock kısacası yararlı  değil işlemcinin ömrünü kısaltıyor ki elinde ki işlemci çok eski bir işlemci olduğu için maddi zarar olacağını sanmam zaten OC yapsan da elde edilir bir performans alamazsın şu işlemicyle.

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Overclock yararlı bir işlem değil. CPU üretilirken farklı hızlarda test ediliyor. Örneğin CPU saat hızı 2.0Ghz diyelim. Normalde bu işlemci belki 2.5Ghz de de çalışabiliyor. Fakat test sırasında en stabil en sorunsuz frekans hangisiyse o hızda servis ediliyor. Elindeki işlemci teknik olarak 2.5Ghz çalışabilir olsa bile bu hızda çalıştırmak doğru değil.  Overclock yaparsan ısı sorunu ortaya çıkar. Bunu halledemezsen donma, mavi ekran gibi sorunlarla uğraşırsın. 2.0 ile 2.5 arasındaki hız farkını da hissedemezsin bile.

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol