Oyun için bilgisayarıma hangi Windows sürümünü yüklesem daha iyi olur?

0

Amd radeon a10 2 gb ekran kartı 1.90 ghz 10 commpute cores 4c + 6g  8 gb ram özellikleri bunlar sizce win 8.1 mi win 10 mu win 7 mi hangisini yüklemeliyim acil cevaplarsanız sevinirim

guner33 guner33 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Windows 8.1 çok arada kalmış bir işletim sistemi. O yüzden hiç düşünme. Windows 7 dersen artık eski. Bugün yarın desteği kesilir güncelleme alamaz duruma gelir. Oyunlardaki desteği kalkar. 

    Bu sebeplerden Windows 10 oyun için en iyi tercih olacaktır.

    hakan hakan (15409)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Birçok program oyunlar zamanında windows 7 ye göre uyarlandı ve windows 7 işlemci ekran kartı ram hard disk anakart gibi bu bilgisayar birimlerini az yoran bir işletim sistemidir.Yanlız vadesi 2020 yılında kesilecek yani bir daha güvenlik güncelleştirmesi almıyıcak. Bu ne anlama geliyor yani 2020 yılında windows 7 kullanıyorsan her türlü uzaktan siber saldırılara maruz kalıcaksın ama bunun önlemini almak içinde bilgisayrına (LİSANSLI) koruma programı yükleyip bilgisayarını koruya bilirsin. Ve şundan emin olki windows 7 kurarsan bilgisayrına daha fazla performans alıcaksın.

      Peki son zamanlarda moda olan Windows 10 ve Windows 8 veya 8.1 pro lara artık günümüzde taşınabilir bilgisayrlar yani notebook lar dokunmatik tablet haline geldi ve bu modellere göre bir işletim sistemi lazımdı Windows 8 i çıkardılar pek tutmadı ondan sonra yine bu notebook şeklindeki ekranı çıkarıla bilir dokunmatik cihazların üretimine devam edip windows 10 yüklü olarak satmaya başladılar bir çok şirket windows 10 geçmeye başladı bu şirketler yazılım şirketleri cihaz üreten şirketler Casper Hp Toshiba Sony gibi markalar gibi. Hali vaktiyle teknoloji konusunda önde gelen dünya markaları artık insanlara windows 10 lu cihazlar sattı ve herkez windows 10 kullandı. Bir etken daha var bazı program lar windows 10 veya 8 istediği için bilgisyarına windows 8 ve 10 kurdu ve bu şekilde windows 10 kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayıldı tabiki rusya amerika avrupa gibi . Windows 8 ler ve 10 lar Androidimsi bir cihaz haline dönderdiler ve birçok fonskiyon eklediler bu fonksiyonlarda biraz fazla sistem istiyordu ve bilgisayarı yoruyordu aynı şey 8.1-8 içinde geçerli. Birde bu yeni üretilen windows 10 lu cihazlar (artık yeni nesil) işlemci anakart ram gibi donanım sistemlerinde anca iyi bir performans veriyordu. 

      ama sade bir yazılım kullanmak istiyorsan ve kolay ulaşımı sağlayan bir işletim sistemi istiyorsan Windows 7 Ultimate SP 2 yükle.

      Dünya daki birçok oyun windows 7 ye göre uyarlı zaten ondan sorun yok taki 2014 te çıkan oyunlara kadar.

      lucas77 lucas77 (199)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Bazı oyunlar Windows 7de daha performanslı çalışabilir. Ancak bu performans farkı uçuk kaçık olmaz ve genelde çok az olur @temmuz hocam bu yönde haklı.

        Ancak günümüz oyunlarda artık DirectX 12 desteği artmaya başladı ve daha da artacak. Windows 7 DirectX 11 sürümünden yukarısını desteklemiyor. Bu nedenle Windows 7 her ne kadar güzel de olsa mecburen bir durumdan sonra geçmek durumunda kalacaksınız.

        İşin özü Windows 10 kullanıp bu tarz destek konularını hiç düşünmeyebilirsiniz.

        ismailsarp ismailsarp (6010)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Ben birşey dememiş bir görüş falan belirtmemiştim, sen karıştırmışsın :) Ama sorulacak olursa bende sen ve @hakan gibi düşünüyorum. Yani benimde tercih ve tavsiyem windows 10 olur @ismailsarp temmuz 6 yıl önce
        • Bende birşey demedim ki hocam, sadece görüşümü yazdım :) @temmuz ismailsarp 6 yıl önce
        • "Bazı oyunlar Windows 7de daha performanslı çalışabilir. Ancak bu performans farkı uçuk kaçık olmaz ve genelde çok az olur @TEMMUZ hocam bu yönde haklı." demişsin ya.. :) @ismailsarp temmuz 6 yıl önce
        • "@lucas77" veya "@hakan" diyecektin herhalde :) @ismailsarp temmuz 6 yıl önce
        • @temmuz hocam çok ayrıntıcısın tam patron olcak adamsın :) (belkide öylesindir :) ismailsarp 6 yıl önce
        • Kendi kendimin patronuydum. Bundan sonrada şansım olmaz zaten, bunu tahmin edebilirsin :) @ismailsarp temmuz 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol