Oyun için bilgisayarımı 64 Bit yapmak istiyorum

0

şuan pc de 3 gb ram var ddr 2   667 mhz. Bunu 64 bit yapmak istiyorum. biliyorum en az 4 gb olması lazım fakat sadece ets2 oyununun multiplayer bölümü 64 bit istediği için yapmak istiyorum.Sisteme bi zararı olurmu ?

efeoztas06 efeoztas06 (6)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    64 Bit için minimum şu kadar olmalı diye bir gereksinim yok, işlemcinizin desteklemesi yeterli.Sadece minimum 4 Gb ram önerilir.Ancak 3 GB olduğundan sizin için etki etmeyecek düzeyde bir geçiş olacaktır diye düşünüyorum.

    64 Bit geçişinizin ardından masaüstü ise anakartınızın laptop ise üreticinizin sitesinden 64 Bit sürücüleri indirip kurmanız gerekebilir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      İşletim sisteminde yapılacak bir değişiklik genel olarak sisteme ve PC'ye bir zarar vermez. PC donanım ve konfigürasyon olarak x64 yapıyı desteklemezse zaten o yükleme yapılamaz. Eğer yükleme yapılabiliyorsa problem olmaz, X64 sistem yükleyebilirsin. Donanımın ile  genel olarak PC özelliklerinin bahsettiğin oyunda ne kadar oynanabilirlik ve performans sağlayacağını bilemem, onu daha sonra kendin göreceksin. Diğer sistem çalışması ve performansı bakımlarındanda @ismailsarp ifadesinde belirtildiği gibi bu geçiş ile fazla fark olmayacaktır zira performans bakımndan belirleyici olan PC donanım özellikleridir.

      Edit:

      Ekran kartı için sürücü bulma ve yüklemede alttaki linkler sana yol gösterecek ve yardımcı olacaktır.

      AMD Driver Autodetect - Otomatik sürücü bulma (tıkla)

      Amd Ekran Kartı Driver Yükleme ve Güncelleme - Nasıl yapılır? (videolu anlatım - tıkla)

      Veya;

      AMD Radeon HD 5500 Series Drivers Download (tıkla)

       

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Anakartının frekansına ve diğer parçalara uyumlu bir tercih yaparsan bir zararı olmaz ha oldu ki yanlış ram aldın yine bir zararı olmaz sadece o ramdan verim alamazsın . Fakat ram değiştirince aman aman performans artışı bekleme sadece 5 - 10 fps artış artış alırsın . Ama belirtmişsin bit için değiştiriyorum bu yüzden bir zararı dokunmaz anakart frekansına dikkat et yeter .

        flakysob flakysob (1)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol