Oyun için hangi kablo daha iyi Cat5, Cat6, Cat7?

0

Oyun için hangi Cat5, Cat6, Cat7 kablo türlerinden hangisini tercih etmek lazım? Modem ile bilgisayar arasındaki kablo Cat5 mi Cat6 mi yoksa Cat7 mi olmalı?

hakan hakan (15394)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer internet bağlantısındaki kesilmeler sizi etkiliyorsa, daha hızlı bağlatı ve sorunsuz bir ağ istiyorsanız wi-fi yani kablosuz yerine kablolu bağlantıyı tercih etmeniz gerekir.

    Özellikle online oyun oynayanlarda wi-fi bağlantısı yüksek ping ve kesilmelere sebep olabilir. Kablosuz bağlantıda sinyal radyo frekansları üzerinden iletilir. Bu sebepten bilgisayar ile modem arasına girecek her nesne sinyal seviyesinde değişikliklere sebep olur. Örneğin bilgisayar ile modem arasındaki bir kapının kapanması sinyal seviyesinin doğal olaran internet hızının düşmesine sebep olur.

    Modem ile bilgisayar arasında yapılan iyi bir kablo bağlantısı oyunlardaki lagı (gecikme) azaltır. Sadece bilgisayar değil Xbox veya Playstation gibi oyun konsolları da kablolu bağlantıda daha iyi sonuç verir.

    Oyun için hangi ethernet kablosu kullanılmalı?

    Hangi kablo türleri yaygın olarak kullanılıyor?

    Pek çok farklı ethernet, ağ kablosu mevcuttur. Cat3 Cat4 Cat5 Cat6 ve Cat7 kablolar arasında ne farklar var? linkinde tüm bu kablolar arasında ne tür hız farkları var anlatışmıştır.

    Günümüzde yaygın olarak Cat5, Cat5E, Cat6, Cat6A kabloları yaygın olarak kullanılmaktadır. Cat5 kablo türleri fiyat olarak daha uygundur. 100Mbps hıza kadar iyi performans sergilerler.

    Cat6 ve Cat6A daha profesyonel çözümlerdir. Hız olarak 10Mbps hıza kadar desteklerler. Cat7 daha çok veri merkezleri için uygundur. Çok daha kısa mesafede çalışır.

    Ağ Kablo uzunluğu hızı etkiler mi?

    Ağ kablosunun uzunluğu doğrudan sinyal kalitesini etkiler. Kablo uzunluğu arttıkça sinyal kaybı oluşur. Kablo uzadıkça trasnfer hızları düşer. Bu sebepten modem ile bilgisayar, oyun konsolu arasındaki kabloyu olabildiğince kısa tutmalısınız. Ağ kablosunun uzunluğu 90 metrenin üzerine çıktığında ciddi sinyal dolayısı ile veri kayıpları ortaya çıkar.

    Oyun için Cat5 mi Cat 6 mı seçmeliyim?

    Eğer profesyonel oyuncuysanız seçiminiz Cat6 olmalıdır. Cat 6 daha yeni bir teknolojidir ve daha yüksek hızlı veri transferine olanak sağlar. Elbette kullandığınız modem ve ethernet kartı da buna uygun olmalıdır. Ethernet kartınız 10/100mbps bir ethernetse Cat6 kablo kullanmanızın hiç bir önemi olmaz. Gigabit ethernet ve buna uygun portu olan Adsl modem kullanmalısınız.

    Ev içindeki ağda farklı konumlarda Cat5 kablo kullanılıyorsa (örneğin önce bir swtich ardından modeme bağlantı sırasında) Cat 6 kullanmanızın yine bir önemi kalmaz. Ağdaki tüm kabloları Cat6 olarak değiştirmelisiniz.

    Normal bir oyuncu için Cat5 / Cat5E yeterli olacaktır.

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol