Oyun için Windows 10 mu yoksa Windows 11 mi tercih etmeliyim?

0

Bilgisayarım Windows 10 Windows 11 destekliyor. Oyun oynamak için Windows 10 mu yoksa Windows 11 mi daha iyi? Windows 11 işletim sistemine  geçmeli miyim?

kulan1 kulan1 (15)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Windows 11 oyun için iyidir: "Yüksek kapasiteli bir donanımın varsa" diyelim. Minimum gereksinimleri karşılıyorsa Windows 10 tercih edebilirsin.

    Windows 11 yüksek donanım sahibi pc'lerde oyunlarda daha iyi sonuç verebilir. Çünkü Windows 11 Windows 10'a nazaran daha fazla performans özelliği ile birlikte geliyor. Windows 11 Bellek yönetimi, otomatik HDR, DirectStorage(Doğrudan depolama), Game Pass gibi özellikler ile birlikte geliyor. 

    Auto HDR:  High Dynamic Range Imaging - Yüksek Dinamik Aralıklı Görüntüleme otomatik olarak oyunlarda HDR özelliğini aktif ediyor.  Bu da daha iyi ve gerçekçi görüntüler almanı sağlıyor.

    DirectStorage: Doğrudan depolama özelliği SSD kullanıyorsan CPU'yu atlayarak oyunun ve oyun içindeki kaplamaların yüklenmesini sağlıyor. NVMe SSD varsa bu özelliği kullanabiliyorsun.

    Şöyle söylim giriş seviyesi bir PC,  Ram  8 GB  ve altıysa, işlemci i5 10. nesil altıysa Windows 10 da kalman daha iyi.

    Orta seviye bir PC varsa (16GB Ram, i5 11. nesil ve üzeri işlemci, RTX 3060 veya RX 5700XT grafik kartı) o zaman Windows 11 veya Windows 10 aynı performansı verir.

    Daha yüksek kapasiteli bir bilgisayarın varsa o zaman Windows 11 oyunlarda daha iyi sonuç verecektir.

    murat murat (12492)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol