Oyun Oynarken Bilgisayarın Reset çekmesi Ve Siyah ekranda kalması ...

0

Bilgisayarımı yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum . Ve Düzenli aralıklarla tozunu felanda alıyorum . Bundan 2 hafta önceye kadar bilgisayarımı çok rahat bir şekilde kullanabiliyordum . Fakat Şu son günlerde orta  derecede grafikli bir oyun açtığımda 10 - 15 Dakikaya bilgisayarım kendine reset atıyor . Ama ekran gelmiyor . Bilgisayarı düğmesinden açıp kapattığımda düzeliyo ama yinde oyun oynayamıyorum. Googlede flan gezebiliyorum .

Bilgisayarım Masaüstü , 3 tane soğutucu pervane var  ve çalışır durumdalar .  Bu olaylardan sonra bilgisayara format attım , içini temizledim (Sağadece tozunu aldım ) Ve 4 yıldırda bunun hariicnde bi bakım yaptırmıyorum . 3 ayda bir bilgiayarcıya gidiyorum o artık ne yapıyosa yapıyodur .

Sistemim şu :(Bende pek anlamıyorum bu işlerden aslında )

işlemci: İntel core 2  Duo e4500 2.2 ghz  (2 CPUs)

2 Gb ram

Ekran kartı : Nıvıdıa GeForce GT 630 (2766 mb )

Ben bilgisayar sisteminden pek anlamadığım için söylemem gerekenleri bukadar düşündüm , yardımcı olursanız sevinirim ...

Bu arada şuana kadar şu oyunları oynarken kapandı :

Warface , TombRaider,League of legends ,

Şimdiden teşekkürler ...

 

seriussam seriussam (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Core Temp yazılımıyla bilgisayarı kullanırken işlemci sıcaklıklarını gözlemleyin. 80 ve üzeri ısıları görürseniz kapanması normaldir. Eski bir işlemciniz var dolayısıyla ısıdan kaynaklanabilir. Termal macun alıp işlemciye sürebilirsiniz. Soğumaya faydası olacaktır. Eğer ki ısılardan kaynaklanan bir problem yoksa yeni bir sistem kurulumu yapmanız veya yaptırmanız gerekir.

    Core Temp

    http://www.alcpu.com/CoreTemp/

    beytullahakyuz beytullahakyuz (181)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol