Oyun tamir edebilecek bilgiye sahip olmak

0

Mesela gta-5te :) bir hatayla karşılaştım diyelim. Bu hatayı düzeltmek için forumlarda konu açmak, oyunu silip yeniden kurmak yerine kendim düzeltebilmek için gereken bilgiyi nasıl öğrenebilirim. Oyun yapımı değil, oyun geliştirme değil, oyun fixlemek için nasıl bir eğitim almak gerek. Forumlarda oyunda karşılaştığım sorunu yazdığımda çözümü bulup paylaşan kişilerin mesleği ne mesela

misty misty (556)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer kastın oyun için yama yazmak değilse, hani oyunu kurdun bir şey yaparken hata alıyorsun bunun için çözüm üretmekse bunun için oyunu iyi tanıman, donanım olarak yazılım olarak neler kullanıyor bunu bilmen lazım.

    Yoğun olarak bu tür oyunlar çıkan hatalara üretilen çözümler denemeler ile bulunur.  Örneğin bir sorun yaşıyorsan aldığın hataya göre hareket edersin. Çözünürlüğü değiştirir, güncelleme yapmak gerekiyorsa güncelleme yaparsın veya aldığın hata doğrultusunda indirmen gereken bir paket varsa indirirsin. 

    Bu tür oyunlar için çözüm paylaşanların çoğu çözümleri deneme-yanılma yöntemi ile buluyor. Yani sırası ile olasılıkları deniyorlar.  Bu kişiler işletim sistemini ve oyunu iyi tanıyor. Örneğin oyunun kayıt defterine nerelere yazdığını takip edebiliyor. 

    Yine ellerinde genelde birden fazla farklı sistem var. Windows 7, Windows 10, 32 bit, 64 bit.  Önce hangi durumda hata ile karşılaşıyorlar bunu anlamaya çalışıyorlar. Sonrada oyunun çalıştığı ve hata alınan sistem arasındaki farklara bakıyorlar. Örneğin birinde Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable yüklü ve çalışıyor diğerinde yoksa bunu fark edebiliyorlar.

    Paylaşılan çözümlerin çoğu oyunun yaratıcı ekibinden geliyor sonra diğer forumlara dağılıyor.

    hakan hakan (15394)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol