Oyuna girince laptop şarj almıyor

0

Merhaba, windows 8.1 kullanıcısıyım. Pc ben oyundayken aradan 5 dakika kadar geçtikten sonra şarj almayı kesiyor. Çıkarıp tekrar takınca 1 dakika boyunca yeniden şarj dolmaya başlıyor ancak yeniden kesiliyor. Sadece oyundayken böyle bir kesinti oluyor. Yani şarj aletinde pek sorun olduğunu sanmıyorum acaba neden oluyordur böyle birşey ? Çözümlerinizi en kısa sürede cevaplayacağınızdan eminim :)

mehmetkaan mehmetkaan (11)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Böyle durumlarda bulunabilirse uyumlu başka adaptör ve batarya ile -ayrı ayrı- test edilir. En doğru sonuçlar bu testlerle ortaya çıkar.

    Yazılımsal olma ihtimali zayıf. Problem batarya veya şarj eden adaptörde olmalı. Büyük ihtimallede bataryada (bataryanın hücrelerinde bozulma olabilir)..

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Çok ilginç bir durummuş bunca yıllık bilgisayarla ilgilenirim ilk defa karşılaşıyorum. Bataryada teknik bir sorun var desem sürekli olması gerekir. Hmm, bilemedim açıkçası şimdi...

      En iyisi @temmuz, @murat ve @hakan hocamı da çağıralım onların fikirleri aydınlatır bizleri.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Batarya sürekli şarj almaz. Eğer doluysa zaten şarj etme işlemi durur.  Durumu biraz daha detaylı anlatmanda fayda var. Batarya boşken yani şarj durumu örneğin %80'in altındayken mi şarj etme işlemi duruyor?

        Ben yine de şunu önerebilirim:

        Bilgisayarını fişten çek ve bilgisayarı sadece batarya üzerinden çalıştır. Batarya bitip pc kapanana kadar bu  bu şekilde çalıştır. Sonra şarja tak ve tam şarj olmasını bekle.

        Eğer bir sorun varsa bu yazılımsal değildir. Sorun %90 ihtimal ile batarya kaynaklı bir sorun.

        hakan hakan (15409)
        5 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol