Oyuncu bilgisayarı ile normal bilgisayar arasında ne fark var?

0

Normal laptop ile kıyaslandığında nedir bu Gaming Laptopların farkı?

Yani normal laptopa göre oyun açısından farkları nelerdir ?

Normal standart kullanıcı için Gaming Laptop almak daha mı mantıklıdır ileriye yönelik ?

jackrudolphgs jackrudolphgs (59)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    @infinity ve @farurhenho  sana detaylı bilgiler vermişler. Ben de yorum olarak yazdıklarına cevap vereyim. Bir iki de ek yapayım.

    Normal laptop ile Gaming laptop arasındaki fark aslında basit: Normal laptoplar farklı modeller de ve genelde farklı amaçlar için üretiliyor. Örneğin iş için, ev kullanıcısı için gibi farklı kullanıcı tipleri düşünülierek oluşturuluyor. Gaming laptop da adından belli hedef oyuncular.

    Daha güçlü ekran kartı, daha güçlü işlemci, daha bol ram, daha iyi soğutma sistemi. Haliyle fiyatı da daha yüksek oluyor. Laptop'u evde interette gezmek, ödev hazırlamak için kullanan biri için i3 işlemcili 4 GB Ramli bir laptop yeterli olur.  Ama bu oyun için yeterli değildir.

    Gaming laptoplar normal laptoplara göre dezavantajları şunlar:

    • Gaming laptoplar daha ağırlar. 
    • Bataryası daha çabuk bitebilir. Genelde harici kart kullanılacağı için bataryası daha çabuk tükenir.
    • Normal laptop'a göre daha sesli çalışabilir.Fan yapıları daha güçlü olduğundan daha fazla ses çıkartabilirler.

    Monster laptoplar güzel cihazlar. Eğer oyunda oynamayı düşünüyorsan alabilirsin elbette.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      En bariz fark soğutma sisteminde oluyor. Normal bir dizüstü bilgisayar ile oyuncu dizüstü bilgisayarı arasında soğutma farkı vardır. Oyuncu bilgisayarlarında soğutma sistemi daha güçlüdür (hatta sıvı soğutmaya sahip olan gaming laptoplar bile vardır). Tabii kullanılan malzemeler de yine soğutma sistemine katkı sağlamak üzere tasarlanır.

      Bunun dışında donanımsal açıdan avantajlar da var. Mesela normal bir laptopta SSD yerine sıradan hard disk kullanabilirsin, en azından onu kullanmanın bir sakıncası olmaz ama oyuncu bilgisayarında hard disk birincil disk olmamalıdır. Normal bir laptopta Geforce 930M gibi basit bir ekran kartı bulunabilir ama oyuncu bilgisayarında böylesine basit, sıradan bir ekran kartı olamaz. Normal bir laptop 2 GB RAM'le de çalışır, en azından kullanılabilir. Ama oyuncu laptopunda 2 GB RAM olamaz.

      Bunun gibi düşünebiliriz. Oyuncu bilgisayarı dediğimiz zaman olması gereken belli başlı kurallar olur ve bu kurallar tabii ki oynadığın oyundan olabildiğince maksimum performans ve keyif alabilmen içindir.

      omercik omercik (9418)
      4 yıl önce cevaplandı

      • Cevap için çok teşekkür ederim. Peki avantajlarını ve dezavantajlarını kısaca söyler misin. Normal laptoplara oranla. Mesala batarya ömrü mesala çalışma sesi falan jackrudolphgs 4 yıl önce

      0

      Gaming Laptoplar Ekran kartı, işlemci, Ram bakımından ileridir. Örneğin SSD'siz bir laptop oyuncu laptop'u olmaz laptop'u çünkü bir Laptopta  olması gereken en önemli şey SSD'dir. SSD Bilgisayarın açılış/kapanış hızını BOOT etme süresini, programların açılma süresini, oyunların Loading ekranlarının kısa sürede tamamlanması gibi Hızlı işlemler gerçekleştirilir. Gaming Laptoplardaki Ekran kartı RTX, GTX Gibi ileri düzey ekran kartı olmakla beraber son nesil oyunları rahatlıkla kaldırabilecek güçte, Oyuncu laptop'larında Soğutma farkı söz konusu, Oyun oynarken Laptop'lar fazla ısınır ki oyuncu laptoplarında soğutma sistemi çok önemli.
      Laptopmu almak istiyorsun ? Bütçeni yazarsan yardımcı olabilirim.

       

      infinity infinity (402)
      4 yıl önce cevaplandı

      • Benim aslında aklımda Oyun bilgisayarı yoktu. Ben sürekli veri aktarım yapan biriyim harddisk arşiv falan. Bütçem 4 bin 4.5 çıkabilirim sanırım. Bu sabah Monster Abra A5 V 16.1 modelinin incelemesini gördüm ve çok hoşuma gitti doğrusu. Hani bu kadar para verirken belki biraz daha bütçe oluşturup böyle daha güzel bir cihaz alınabilir belki diyen düşünüyorum. Mesala Oynadığım oyunlar futbol oyunları genelde belki araba yarışları. Öyle pubg falan sevmiyorum. jackrudolphgs 4 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol