Oyunlarda renk kayması ve ekran parçalanması sorunu nasıl çözülür

0

Selamlar,Ben oyun oynama sırasında oyunda çeşitli nesnelerdeki renkler aşşağıya kadar kayıp piksel piksel oluyor ve çeşitli mini resimler çıkıyor.Ardından 2 3 sn sonra ekran gidip 2 3 sn sonra geri geliyor.İşlemcim tam yerine oturmuş vaziyette işlemci fanım yeni termal macun takılı kablolar takılı. |OYUN ESNASINDA EKRAN KARTI SICAKLIĞIM 98 DERECEYE KADAR ÇIKIYOR|

pri3st pri3st (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    98 Derece çok fazla. 

    Problemin sebebi budur. Isınmadanda öte kaynama sıcaklığı bu yahu! Acilen çözüm bulmalısın. Yoksa ekran kartın yakında mefta olacaktır. Hatta bununla kalmayabilir, anakartında zarar görebilir.

    Kasayı açmalı, bir güzel temizlik yapmalısın. Bilhassa fanları ve havalandırma filtrelerini (delik ve ızgaralarını) iyi temizlemelisin. Ayrıca daha önce tatbik ettiğin termal macuna yeniden bir bakarsın (Yanlış, mesela aşırı miktarda tatbik edilmiş olabilir veya yerinden kaymış, kopmuş fonksiyonsuz kalmış falanda olabilir). Gerekirse eskisini temizleyerek (kazıyarak) yeniden tatbik edersin. Ekran kartının yerinde gevşeyip gevşemediğine bakarsın. Başka gözüne çarpan bir aksaklık varsa onları düzeltirsin.

    Bunları yaparak oyun oynama esnasındaki sıcaklığı 70-75 derecelere düşürebilirsen problemlerin düzelecektir.

    Edit:

    Altta yorumlarda kasadan sürekli (ben bunu kesilmeksizin gibi anladım) dııııt sesi geldiğini ifade etmişsin. Kasadan gelen sürekli dııııt sesi güç kaynağı (power suply) arızasını işaret eder. Aşrırı ısınma ve ona bağlı problemlerin kaynağı buda olabilir. 

    Ayrıca yorumunda PC'nin "bilgisayar tamircisinden" geldiğinini belirtmişsin. Öyleyse problem için web platformunda çözüm aramadan önce PC'ye müdahalede bulunan tamirciye başvurmalı ve müdahale sonrası problemlerin düzelmediğini kendisine söylemeliydin, söylemelisin.

    Ayrıca "dıııt" sesindende bahsetmelisin. Gerekiyorsa power suply'yi değiştirerek test etsin, problemleri tamamen düzelterek sana PC'yi öyle teslim etsin. 

    Bu onun sorumluluğundadır ve öyle yapmalıydı. Öyle yapması için kendisini zorlamalısın.

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • kasa içerisi tertemiz kasadan şu an dııııııııt sesi geliyor çalıştığı sürece ekran kartı filan tamam fanı yeni aldım bilgisayarcı taktı zaten fanı ve termal macunuda bilgisayarcı sürdü pri3st 6 yıl önce
    • ve 3 erli 4 erli bi şekilde yatay ve kısa çizgiler var ekranın üst kısmında pri3st 6 yıl önce
    • video olarak şöyle upload'ladım izlemek isterseniz : pri3st 6 yıl önce
    • http://dosya.co/asw077hrkew3/19017259_185223432008061_5854349357150633984_n.mp4.html pri3st 6 yıl önce
    • Mesajımı editledim, yeniden bakarsın @pri3st temmuz 6 yıl önce
    • teşekkürler pri3st 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol