Parametre hatalı

0

Windows 10 kurulu bir bilgisayarda herhangi bir sistem uygulamasını çalıştırmak istediğimde parametre hatalı hatası alıyorum. Örneğin hesap makinesini çalıştırmak istediğimde C:\Windows\System32\Calc.exe Parametre hatalı hatası ekrana geliyor. Yine görev yöneticisini çalıştırmak istediğimde C:\Windows\System32\taskmgr.exe Parametre hatalı. hatası ekrana geliyor. Parametre hatalı hatasının çözümü nedir?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Parametre hatalı hatasının çözümü:

    Parametre hatalı hatasının temel olarak iki sebebi vardır:

    • Windows sistem dosyalarının hasar görmesi
    • Virüsler

    Önce bilgisayarda virüs olmadığından emin olmalı, sonra da sistem dosyalarını onarmalısınız.

    Windows 10 işletim sisteminde herhangi bir sistem uygulamasını çalıştırmak istediğinizde Parametre hatalı penceresi ile karşılaşıyorsanız sistem dosyalarınız, Windows sistem dosyaları hasar görmüş bozulmuş demektir. Bu durum yeni kurulmuş bir Windows'ta bile karşınıza gelebilir.  Parametre hatalı hatasının çözümü için sfc komutundan yararlanmalısınız.

    Sfc komutu, komut satırı üzerinden önemli Windows sistem dosyalarını taramak ve onarmak için kullanılan bir komuttur.  Pek çok Windows probleminde sfc komutu çözüm olarak karşımıza çıkar.

    Sfc komutu ile ilgili daylı bilgi almak isterseniz buradan alabilirsiniz: Sfc komutu nedir, nasıl kullanılır?

    Parametre hatalı hatasının çözümü için sfc komutunu /scannow parametresi ile çalıştırmalısınız. Parametre hatalı hatasının çözümü için şu adımları uygulayın:

    1. Arama bölümüne cmd yazın.
    2. Çıkan Komut İstemi uygulamasını sağ tuşla tıklayın ve yönetici olarak çalıştır'ı seçin.
    3. Daha sonra komut isteminde şu komutu yazın ve enter tuşuna basın:
      sfc /scannow

      Tarama sonunda şu şekilde bir ekran karşınıza gelir: Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them (Windows kaynak koruması bozuk dosyalar buldu ve onları onardı)

    Sfc komutu çalışmaya başlayacaktır. Sfc komutu sistem dosyalarının doğruluğunu kontrol edecek. Bu işlem vakit alabilir sabırlı olun ve bekleyin.  Sfc komutu Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinde kullanılabilir bir komuttur.

    Parametre hatalı, Windows sistem dosyaları, önemli sistem dosyaları hasar gördüğünde ortaya çıkar. 

    Parametre hatalı hatasının bir diğer sebebi virüslerdir. Eğer sisteminize virüs bulaştıysa bu virüsler Windows'un hatalı çalışmasına sebep olabilir. Bu durumda da Parametre hatalı hatası karşınıza çıkacaktır. Özellikle .exe yani çalıştırılabilir dosyalar çalıştırılmak istenirken Parametre hatalı hatası karşınıza gelebilir. Bu durumda bilgisayarda virüs taraması yapmak en doğru yaklaşımdır

    Virüs taraması için şu programlardan faydalanabilirsiniz:

    Eğer Parametre hatalı hatasının sebebi virüsse virüs temizleme işleminden sonra sorun çözülecektir.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol