Pc başlangıcta acılmıyor

0

Pc başlangıcta acılmıyor  ve güvenli moddanda girilmiyor elektrikten kaynaklanan bi sorun olduğunu zannediyorum

Bilgisi olan

power düğmesine basıyorum fan sesi geliyo ama ekranda bi tepki yok ekran hala aynı karanlık

firatbeyy firatbeyy (7)
9 yıl önce sordu

  • Fanların çalıştığını ama ekranda herhangi bir tepki olmadığını yazmak 4 gün sonramı aklına geldi? Şimdiye kadar çözüm için neler yaptın ve başarılı olamadın? Benim arızanın bulunabilmesi ve çözüm sağlanabilmesi hususlarındaki tavsiyelerimi uyguladınmı? Başka ne tür çözüm tavsiyeleri ümit ediyorsun? temmuz 9 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

PC üzerindeki power ve diğer ledler yanıyormu? Power düğmesine basıldığında PC'den herhangi bir ses falan geliyormu, mesela fanlar çalışıyormu? Yoksa power düğmesine basıldığında ne bir led ışığı yanıyor nede bir ses, hiçbir tepki olmuyormu? Bunları belirtmeliydin.

Yukarda belirttiğim tepkiler oluyorsa PC'yi harici bir ekrana bağlayarak bir dene (Televizyon olabilir. HDMI, VGA farketmez. İkiside olabilir.)

Eğer power düğmesine basıldığında hiçbir tepki vermiyorsa ve PC desktop ise, test etmek için bir power suply (güç kaynağı) temin ederek onunla bir çalıştırmayı dene.

Eğer power düğmesine basıldığında yine hiçbir tepki vermeyipte bu defa PC laptop ise ve elektrik pirizine bağlı olarakta çalışmıyorsa buna senin yapabileceğin herhangi bir şey olmaz. Bu durumda teknik servis yolu görünür.

 

temmuz temmuz (12505)
9 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol