PC çok yavaşladı hızlandırmak için ne yapabilirim?

0

Bilgisayarım çok geç açılıyor. Açılma süresi 3.5 dakiyayı buluyor.  Bilgisayarımı hızlandırmak için ne yapabilirim?

yldrm1984 yldrm1984 (7)
9 yıl önce sordu

  • Senin bilgisayarında virüs varmış ve daha önce konu açmış, cevapta almışsın. Orada benim tavsiyelerimi yerine getirdinmi? Onları yapmadan yeniden konu açmanın alemi ne? Ayrıca diğer konunda doğrudan virüsten (isminide vererek) bahsetmişsin, burada açtığın konuda ise pc geç açılıyor demektesin. PC'lerin geç açılması ve ağır çalışmaları sebebi sadece virüsler olmayıp, bir çok değişik sebebide olabilir. Sen önce açtığın diğer konuda benim tavsiyelerimi yerine getir, düzelme olmazsa bu konuda tavsiye edilenleride yap. Yine olmazsa "yaptım ama olmadı" de yeni tavsiyelerde bulunalım. temmuz 9 yıl önce
  • verdiğin bilgiler için tşk ederim uzman çooook faydalı oldu tşk ederim yldrm1984 9 yıl önce
  • :-) temmuz 9 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

Bilgisayarınız çok yavaşladıysa aşağıdaki işlemler bilgisayarınızı hızlandıracaktır

 

hakan hakan (15394)
9 yıl önce cevaplandı

    0

    peki bu uygulamayı yaptığımda önemli dosyalarım yada bilgilerim zarar görürmü yada silinirmi tşk,

    yldrm1984 yldrm1984 (7)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu durumda ilk yapılması gerekenler başlangıçta açılan ama açılması zaruri olmayan programların açılıştan kaldırılması ve disk denetle (chkdsk) ile varsa disk hatalarının düzeltilmesidir. Daha sonra ihtiyaç olursa diğer yapılacaklar sırasıyla gelir.

      Windowslarda başlangıçta çalışan programlar listesine windows tuşu+r ile açılan Çalıştır arabirimine msconfig yazılarak (sonra enter'a basılarak) ulaşılır. Buradan veya -Windows 8'de- görev yöneticisinden açılışta başlayan programların başlamaları devre dışı bırakılabilir, yeniden etkinleştirilebilir.

      Disk denetlemesi için komut istemi yönetici olarak açılır ve chkdsk c: /f /r /x komutu yazılarak enter'a basılır; yes-no sorusuna yes (y) olarak cevap verilerek yeniden enter'a basılır. PC yeniden başladığında disk denetlemeside başlayacak, varsa hatalar otomatik olarak düzeltilecektir (Biraz uzun sürebilir, sonuna kadar sabrederek beklemek lazım.).

      temmuz temmuz (12505)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol