pc de internet hız testinde hızlı gözükmesine rağmen yavaş

0

Merhaba bilgisayarım da hız testi yaptığım zaman 12 mbps gösteriyor ama youtube dan veya başka bir siteden video açmaya kalktığım da 144p oynatıyor 720p veya 1080p seçtiğim zaman açılmıyor ancak 1-2 dk beklersem 2 saniye oynatıyor ve tekrar donuyor bir başka bilgisayar da denediğim zaman hızı yine aynı fakat hd ve full hd videoları sorunsuz izleyebiliyorum aynı zaman da telefonda da sorunsuz bir şekilde çalışıyor yaklaşık 1 hafta önce format attım sorun düzelir umuduyla fakat düzelmedi %temp% den tüm dosyaları sildim bir indirme işlemi yaptığım zaman 50/kbps ile 130/kbps aralığında indirme yapıyor ve bu internetin hızına göre çok yavaş bir indirme ram yükte iken %30-50 arası çalışıyor işlemci de %30-50 aralığın da daha önce bu sorunum yoktu son 1-2 aydır bu şekilde devam ediyor sanırım internet sağlayıcısı ile alakalı bir sorun yok lütfen yardım ederseniz çok teşekkür ederim.

neowena neowena (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Siz özel bir program yüklemedikten sonra PC'de internet hızını yavaşlayacak veya limitleyecek bir uygulama yoktur.

    Elbette o an yapılan indirme, Windows güncelleştirmesi gibi işlemleri saymıyorum. 

    Format sonrasında Windows güncelleştirmelerini yaptınız mı? Sürücülerinizi güncelleştirdiniz mi? Bunlar ilk aklıma gelen önemli noktalar.

    İndirme işlemlerinde IDM(Internet Download Manager) gibi bir indirme yönetici kullanın. Program ile indirme hızınızı bir kontrol edin.

    Diğer denemeniz gereken farklı bir tarayıcı kullanın, Chrome kullanıyorsanız bir de Firefox ile deneyin. Arada fark var mı kontrol edin.

    Ayrıca interneti kablosuz kullanıyorsanız kablosuz ağ sinyalini kontrol edin, değişme oluyor mu. Hatta modemin yanından bağlanmayı ve dosya indirmeyi deneyin.

    hakan hakan (15424)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol