PC'de ısınma sorunu

0

Merhaba,

Oyun oynarken vb. PC çok ısınıyor ve bu durum da hiç hoş olmuyor. Isındığı için de mavi ekran hataları alıyorum. Bu da uzun süre (1 saat) oyun oynamama engel oluyor. Isınma sorununu nasıl çözerim? PC 1,5 Yıllık. İşletim sistemim Windows 10. Bir kere sıfırladım ancak sorun çözülmedi.

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Önce Aida64 (tıkla) ile işlemci sıcaklıklarını kontrol edersin. Eğer limitlerin üzerindeyse (boşta 45-55, oyun video esnasında 75-85) laptop kapağını açar güzel bir temizlik yaparsın. Eğer problem düzelmezse termal macun tazelemesi yaparsın.

    PC ısınma problemlerinin çözümünde geçici ve masraflı bir çözümde bulunurki bu bir teknoloji mağazasından laptop için soğutucu altlık satın alarak onu kullanmaktır. Ama dediğim gibi bu acil ihtiyaçları karşılamak için bir geçici çözümdür. Asıl ve köklü çözüm ise üstte belirttiğim şekillerde ısının azaltılması olur.

     

     

    Edit:

    Isınma donanımlarla alakalı bir problemdir; format çekerek yada başka yazılımsal çareler ile çözüm aranmaz ve o yollardan giderek çözüm sağlanamaz. Eğer ısınmadan emin isen (Aida64 ile bakıldığında bu zaten görülür, belli olur) ve tavsiyesinde bulunduğum çözüm yollarını uygulayamıyorsan yada uyguladığın halde bunlarla çözüm elde edilemiyorsa laptop'ının yetkili teknik servisine başvurmalısın (PC donanımları ile alakalı başka problemlerde olabilir ve bu problemlerin çözümleride yetkili teknik servislerin sorumluluğu kapsamına girmektedir; onlarada müdahale edilir). Orada problemin garanti kapsamında ücretsiz olarak çözülecektir. 

    Not:

    Eğer yetkili teknik servisine kargo yoluyla gönderirsen geri dönüşte senden kargo ücreti istenmiyor, bunu yetkili teknik servis kendisi karşılıyor.

    Asus resmi yetkili servislerine bu sayfadan (tıkla) ulaşabilirsin; bu sayfayı kullanarak problemli ürünün için "Çevrimiçi servis kaydı" oluşturabilirsin.

    Ayrıca ASUS Çağrı Merkezinin 0216 524 3000 No'lu telefonunu arayarak öğrenmek istediğin prosüdür ve detayları kendilerine sorabilirsin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @temmuz bir tane soğutucu kullanıyorum ama pek etki etmiyor. toprak34 6 yıl önce
    • Son bazı ilavelerde yaptım, yeniden okursun @toprak34 temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol