PC harddisk görmüyor nasıl düzeltebilirim ?

0

Bi süre önce Steam üzerinden başka bilgisayardan kendiminkine bağlanıp oyun oynadım sonrasında pc kapandı iki pc'de dondu falan laptop'ta sıkıntı yok ama pc oyunun kurulu olduğu hdd'yi görmemeye başladı önceden olmuştu ama halletmiştim bu sefer ne disk yöneticisi ne kabloları değiştirmek ne girişleri değiştirmek işe yaradı nasıl çözebilirm hdd 500 gb şuan E diski var ama 499 mb ve hdd ile bağlantısı yok dediğim gibi girişleri ve kabloları değiştirmeyi denedim disk yöneticisinden bakınca görünmüyor cmd üzerinden list disk yapınca bile gözükmüyor. Yardım ederseniz çok hoş olur beni çakal esnaflara yedirmezsiniz 

xlsor xlsor (2)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Bi süre önce Steam üzerinden başka bilgisayardan kendiminkine bağlanıp oyun oynadım sonrasında pc kapandı iki pc'de dondu "  Bunun diskin arızalanması ile alakası yok. Sadece denk gelmiş. Film izlerken de aynı sorun olabilirdi. 

    Kabloları, farklı porta takmayı denemişsin sonuç alamamışsın. Aynı zamanda Disk yönetiminde de diski göremiyormuşsun. Mümkünse o diski başka bir bilgisayara bakmatı dene.  Bana kalırsa disk arızalanmış ya da anakart SATA girişleri ile ilgili bir sorun oluşmuş. Tabi bunu test edebilmen için düzgün çalışan bir PC ye senin diski takman ve o bilgisayarın diski görüp görmediğini test etmen lazım.

    Bilgisayarın BIOS bölümüne girebiliyorsan bir de BIOS da disk görünüyor mu bunu kontrol etmelisin. 

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol