PC Takılma sorunu

0

Merhabalar benim bir PC m var Bazen ekran takılıyor hiç bir şeye tıklanmıyor kalıyor öyle Tamirciye söyledim bu durumu ekran kartına fan taktı küçük bir oda fayda olmadı zaten taktıktan sonra dediki ekran kartı sıkıntılı değişmesi lazım. zaten Ekran kartı 2008 Model :D. Bazen Windows başlatılıyor kısmında dönerken direkt takılı kalıyor. Yeni EKRAN KARTI alınca durum çözülürmü birde DDR2 2 GB 800 MHz ram alcam

Sistem ŞU:

intel pentium 2.80 GhZ

Ram DDR2 2 GB 800 Mhz

Ekran kartı ATI Radeon HD 5450 1GB

  1. Benim zaten 3300 TL lik PC var da bu PC yi düzeltip tamir edip oyun oynatacak hale getirmek istiyorum. birde: Ekran kartı alcam EKRAN KARTI. Bu ekran kartı iyi geldi bana zaten iyi de size sorayım dedim Anakarta uyumlu. tek sıkıntım Ekran kartı alınca ne kadar  Performans artacak ve Ekrandaki takılma sorunu gidecekmi. Ve birde bir tane daha 2 GB DDR2 800 Mhz Ram alıcam.
nvidiagtx nvidiagtx (690)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Anakart Nedir?

    Birde Benim Bildiğime Göre GT730 Oyun İçin Üretilmedi. 

    malgibiolan malgibiolan (307)
    6 yıl önce cevaplandı

    • vazgeçtim almaktan... nvidiagtx 6 yıl önce

    0

    Donma Sorunu HDD ile alakalı ekran kartı ile alakalı değildir

    usta09 usta09 (37)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      CHKDSK Disk denetlemesi yap.

      Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

      CHKDSK taraması nasıl yapılır:

      Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

      Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

      Ve RAM ile RAM slotlarını kontrol et.

      Eğer birden fazlaysa RAM, tek tek ve farklı slotlarda dene. Tek RAM ise yine farklı slotta dene ve gerekirse başka bir RAM bularak onunlada dene, karşılaştırmalarını yap.

      Donanım sürücülerini, bilhassada ekran kartı sürücüsünü kontrol et, hatalı sürücü veya sürücüler varsa onu/onları kaldır ve yeniden yükle, sürücüleri güncelle.

      Sorun giderme araçlarını kullanarak problemi gidermeyi dene:

      Windows 10 işletim sisteminde "Sorun giderme" araçları toplu olarak nerede bulunurlar, bunlar nelerdir ve nasıl kullanılırlar? (tıkla)

      Windows 8 veya Windows 8.1 nasıl onarılır (repair)? (tıkla)

      Win7/Vista/WinXP için Microsoft Sorun Giderme Aracı nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

       

      temmuz temmuz (12505)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol