Pc toplama parça önerisi

0

merhaba bir tanıdığım bilgisayar toplamamı istiyor kendisi genellikle youtube ve facebookta takılır o kadar ve çok sayıda olmasa bile resim yedekler benim aklımda şöyle bir sistem var sizce böyle bir sistem toplasam videolarda donma v.s yaşarmı ?

DDR2 775pin anakart

intel dual core E5400

2 gb ram 

250 gb hdd

ati radeon hd 4350 512 mb 

sizce böyle bir sistemde youtubede donmadan video seyredebilirmi ve internette takılabilirmi ?

ardayilmazvarol ardayilmazvarol (12)
4 yıl önce sordu

  • Kaç tl bütcen var? darkcrak 4 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Öncelikle şunu belirteyim, montaj işlemini bilen birisinin yapması daha iyi olur. Önceki açtığın konularda acemi olduğunu farkettim. Ya da internetten video izleyerek parçaların montajını öğrenebilirsin.


Bütçe kaç tl bilmiyorum o yüzden şu kötü, şu iyi diyemiyeceğim ancak Youtube'da takılır, facebookta gezer, internette surf yapar diyorsan HDD yerine SSD alsın hem daha performanslı olur. 120 GB SSD az önce belirttiğim işleri yapabilir. İleride gerektiğinde ucuza HDD ekler zaten. HDD piyasası yavaş yavaş düşüyor, 1 TB'lık HDD 200 TL'ye bulunabiliyor. RAM'i 4 GB Yapmanı öneririm. İşlemci idare eder ancak 10 TL'lik işlemci işte, ne kadar performans verir tartışılır. Bütçeni bilmediğim için net bir öneri yapamayacağım o yüzden Bütçeni belirtince uygun parçaları ekliyeceğim.

hydra hydra (3800)
4 yıl önce cevaplandı

  • Evet acemi sayılırım ama pc toplama format atma gibi basit işlemlerden anlıyorum bütçe pek problem değil fakat basit işlemler yapacağından dolayı pahalı bir bilgisayar almakta bence boşa para harcamak gibi birşey olur.Zaten bilgisayar bakmaya bile pek vakti olmuyor çalıştığından dolayı ardayilmazvarol 4 yıl önce
  • SSD mi HDD mi istersin ? Eğer gerçekten büyük Resim arşivi yapıyorsa HDD alması lehine olur. SSD alırsan düşük sistemlerde acayip performans artışı görülebilir. hydra 4 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol