pcgen.exe nedir, virüs mü?

0

Windows 7 yüklü bilgisayarı açtığımda görev yöneticisinde pcgen.exe adında bir işlem var. pcgen.exe işlemciyi %100 kullanıyor ve bilgisayarı çok yavaşlatıyor.

pcgen.exe nedir? Görev yöneticisinde çalışan pcgen.exe virüs mü? 

pcgen.exe dosyasını nasıl silerim?

cemkara cemkara (4215)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    pcgen.exe nedir?

    pcgen.exe malware grubuna giren bir tür istenmeyen yazılımdır. İşlemci (CPU) ve grafik işlemcisi (GPU)'yu fazlaca kullanan bu uygulama Bitcoin denen sanal para üretmek için kullanılan bir uygulamadır.

    Bitcoin devlerler ve resmi kurumlar tarafından tanınmayan ve kullanılmayan dijital parabirimidir. İnternette bazı siteler bitcoin ile alışveriş işlemlerinde kullanır.  Bitcoin CPU ve CPU kullanılarak yani bilgisayar gücünden yararlanarak üretilir.

    Eğer bilgisayarınıza bilerek siz yüklemediyseniz ücretsiz programlar ile birlikte yüklenmiş demektir ve kesinlikle silmeniz önerilir.  Aksi takdirde pcgen.exe dosyası bilgisayarınızı çok yavaşlatacaktır.

    pcgen.exe virüs mü?

     pcgen.exe teknik olarak virüs değildir. Fakat bazı antivirüs programları tarafından  TR/BitCoinMiner.Gen, kullanıcılar arasında Bitcoin virüsü olarak adlandırılır. pcgen.exe dosyası aşağıdaki antivirüs programları tarafından şu adlar ile tespit edilebilir:

    • Avira AntiVirus TR/BitCoinMiner.Gen
    • ESET NOD32 Win64/BitCoinMiner (variant)
    • Sophos Bitcoin Miner

    pcgen.exe  dosyası bilgisayarınızda genelde C:\Program Files\pdapp\ klasöründe bulunur. Bazen  %Temp% klasörü altında da karşınıza çıkabilir.

    pcgen.exe virüs olmamasına rağmen zararlı bir yazılım ve kaldırılmalıdır.  Virüsler yayılma, sistemi çökertme , bilgileri çalma gibi amaçlar barındırır. pcgen.exe virüsler gibi davranmaz.

    Bitcoin virüsü hakkında daha fazla bilgi almak için Bitcoin Virüsü nedir? Bitcoin Virüsü nasıl temizlenir? linkindeki çözümü okuyabilirsiniz.

    pcgen.exe nasıl silinir?

    PC Data App klasöründ bulunan ( C:\Program Files\pdapp\) uninstall.exe dosyası ile kaldırma işlei yapılabilir. 

    Eğer bu klasörde uninstall.exe dosyası yoksa görev yöneticisinden pcgen.exe  işlemi sonlandırılarak daha sonra C:\Program Files\pdapp klasörü silinerek pcgen.exe dosyasından kurtulabilirsiniz.

    Ayrıca Malware temizleme programları da sizi pcgen.exe dosyasında, bitcoin virüsünden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

    Bu programlar anlık koruma sağlamaz yani siz çalıştırdığınız müddetçe aktif olurlar.

    MalwareBytes nasıl kullanılır?

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır?

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?

    Anlık koruma için 360 Total security kullanabilirsiniz.

    Bilgisayarınızda envirüs programı yoksa, 360 total security nedir, nasıl kullanılır linkinden 360 Total Security programını indirebilir ve kurabilirsiniz.

    cemkara cemkara (4215)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol