Phone ID nedir? Telefonuma PhoneID'den mesaj geliyor

0

Telefonuma sürekli göndericisi PhoneID olan sms geliyor. Phone ID diye bir numaradan ara ara kısa mesajlar geliyor içinde kod filan oluyordu. Fakat geçen gün "Bir yıldız bulut hizmetine erişemediniz,kullanıcı sözleşmesine göreverileriniz 24 kasım 2022 tarihinde silinecektir,bu tarihten önce etkinleştirmek için linke tıklayın" yazan bir mesaj geldi ve içinde link var. Linke tıklamadım. Virüs olabilir diye.  Bu PhoneID telefon numarası nedir?

Anonim Anonim (156)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    PhoneID gönderici adı ile gönderilen mesajlar genelde Microsoft. Tiktok, Twitter gibi firmaların doğrulama kodlarını içerir. Fakat son zamanarda Phone ID gönderici adı ile mesaj gönderen, SMS gönderen pek çok dolandırıcı var.

    SMS gönderici adı, Telefon numarası bölümünde görünen ad güvenilir bir ifade değildir. Dileyen kolayca istediği isimde mesaj gönderebilir.  Yani ben de dilersem internet üzerinden bulacağım bir SMS gönderim hizmeti ile sizin telefonunuza PhoneID ya da uzmanim.net diye mesaj göndrebilirim.

    Eğer phoneID gönderici adı ile bir SMS geliyor ve bunun içinde Tiktok Doğrulama kodunuz, Microsoft doğrulama kodunuz gibi bir kod varsa ve bu mesaj sizin bilginiz dışında size geliyorsa birisi bilerek ya da yanlışlıkla sizin telefon numaranızın kayıtlı olduğu bir hesapta parola hatırlatma işlemi yapıyor olabilir. Bu durumda işlemi yapan siz değilseniz mesajı silebilirsiniz. Bu mesajın size gelmesi hesabınızın birisi tarafından ele geçirildiği anlamına gelmez.

    PhoneID mesaj göndericisi adı ile bir mesaj aldınız ve içinde bir link varsa linke tıklamayın. Link muhtemelen virüs içeriyor ya da dolandırıcık amaçlı hazırlanmış bir web sitesine gidiyor olabilir. Bu durumda da mesajı gözardı edin ya da silin.

    Bir kaç dolar ödeyerek dileyen kişi PhoneID gibi bir ad ile SMS gönderimi yapabilir. Dolandırıcılar da bundan faydalanıp kullanıcılarda "güvenilir" algısı oluşmuş Phone ID gibi adlar ile mesajlar gönderebiliyorlar. Bu sebepten siz bir talepte bulunmadığınız halde PhoneID üzerinden mesaj alıyorsanız bu mesajı doğrudan silin.

    Başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

    hakan hakan (15424)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol