Photoshop alternatifi ücretsiz programlar 2018

0

Photoshop'a alternatif olabilecek ücretsiz programlar hangileri?

En iyi photoshop alternatifi ücretsiz programlar hangileri?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Photoshop'a alternatif olabilecek ücretsiz programlar hangileri?

    Resimler üzerinde işlem yapıyorsanız Photoshop bu konuda en gelişmiş özelliğie sahip programdır. Fakat Photoshop ücretli ve evde basitçe düzenlemeler yapanlar için oldukça maliyetli. 

    Basit fotoğraf  boyutlandırma, efekt ekleme, kırpma, kesme gibi işlemleri yapabileceğiniz ve hatta çok daha karmaşık işlemleri yapabileceğiniz pek çok ücretsiz grafik programı mevcut. Özellikle ev kullanıcıları için bu ücretsiz programlar oldukça faydalı.

    1.GIMP

    GIMP açık kaynaklı ve ücretsiz bir grafik editörü program. Neredeyse Photoshopla yarışacak özelliklere sahip.  Photoshop'da olduğu gibi layer, mask ve efektler mevcut. Yine aynı şekilde Photoshop daki gibi eklentiler yüklemek mümkün.

    Photoshop'a ücretsiz bir alternatif arıyorsanız en iyi program GIMP.

    GIMP buradan indirebilirsiniz.

    2. Paint.NET

     Paint.NET oldukça hafif ve hızlı bir resim editörü. GIMP kadar karışık ve özellik sahibi değil. Ama hızlıca resim düzenlemek için oldukça ideal ve ücretsiz bir grafik editörü.  Paint.NET ile ilgili ilgiç bir durum var. Eğer Microsoft Mağazadan indirirseniz ücretli. Fakat doğrudan sitesinden indirirseniz ücretsiz  

    Paint.NET buradan indirebilirsiniz.

    3. Pixlr Editor

    Eğer ben bilgisayara program yüklemeyeyim. Doğrudan internet üzeriden resimlerimi düzenleyeyim derseniz Pixlr Editor tam sizin için.

    Pixlr Editor web tabanlı bir imaj düzenleyici. Pixlr Editor tam olarak bir photoshop alternatifi değil ama hızlıca resimler, fotoğraflar üzerinde işlem yapmak için çok uygun.  Oldukça hoş bir arayüzü var ve kullanması son derece kolay.

     Pixlr Editor buradan kullanabilirsiniz.

    Yukarıdaki 3 grafik programından Photoshop'a en yakını GIMP. Diğerleri daha amatörler işlemler için uygun. Fakat işiniz basit ve hızlıca fotoğraf üzerinde işlem yapmaksa Paint.Net ve Pixlr Editor sizin için uygun olanlar. Photoshop alternatifi ücretsiz yazılımlar oldukça fazla ama en iyisi açıkcası yukarıda anlattıklarım.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol