PHP mi ASP.NET mi?

0

Merhaba;

HTML ve CSS'i öğrendim. Site yazarken hangisi daha iyidir? Şuan asp öğreniyorum ama size de sormak istedim :)

@alattin @yumuklusucurta

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    En iyi dil, bildiğin dildir. Ben asp.net geliştiricisiyim. PHP ye yıllar önce bakmıştım. O zamanlar sadece asp vardı. Birbirine benziyordu. Ama şimdi asp.net çok farklı bir yapı. Ben asp.net ile php'yi aynı sınıfta tutmayan biriyim.  Özellikle asp.net mvc yapısı, visual studio ortamında bir geliştiricinin isteyebileceği her şeyi veriyor.

    Çok önceden asp.net sadece Windows sunucularda çalışıyordu. Elbette bu durumda sunucu lisansı vs gerekiyordu. Bu da büyük çaplı projelerde maliyeti etkiliyordu. Ama o dönem çoktan geride kaldı. Uzunca bir süredir asp.net Linux sistemlerde de çalışıyor.

    Php savucunularının diğer savundukları ve üstünlük olarak gördükleri şey php'nin açık kaynak olmasıydı. Fakat az bilinen bir şey var. Asp.net  de açık kaynak.

    Facebook php ile yazıldı savın gelirsek, Facebook'ta pek çok farklı teknoloji kullanılıyor. Aynı zamanda orada PHP diye bahsedilen şey normal PHP değil. Kendilerine özel geliştirdikleri bir dil var ortada.

    Ayrıca PHP bir script dili. Asp.net bir dil değil, bir framework ve aslında asp.net ile uygulama geliştirirken C#, VB.Net gibi bir dil kullanılıyor.

    Bana göre asp.net güvenlik, hız ve daha hızlı kod yazma konularında PHP'den çok önde.

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    • :D hocam phplerde aynısını düşünuyor ama bence js ögrenmeli ... krsn 6 yıl önce
    • @alattin ASP.NET ile MVC'nin ne farkı var peki? toprak34 6 yıl önce
    • Birde @alaattin abi linux sunucularda da çalıştırılabiliyor demişsin.Peki linux sunucularda windowsda olduğu kadar stabil çalışabiliyor mu? Herhangi bir performans kaybı veya bunun gibi şeyler olmuyor mu ? Birde mesela ben şimdi asp.net öğrenicem desem önerir misiniz? Ya da başka bir dil mi tavsiye edersiniz ? yumuklusucurta 6 yıl önce
    • @yumuklusucurta şaşıracaksın asp.net linux üzerinde daha hızlı çalışabiliyor. Bu elbette uygulamana da bağlı ama sunucu cevap zamanları linux da çok daha az. Elbette asp.net öneririm. Kullandığın zaman daha iyi anlayacaksın. Asp.net mvc öğren ama. @toprak34 asp.net mvc klasik asp.net'e göre başta daha zor görünse de koda daha iyi hakim olmanı sağlayan ve daha disiplinli kod yazmanı sağlayan bir yol sunuyor. Yine yazdığın kodların çıktısı pür html oluyor. alattin 6 yıl önce

    0

    Açıkcası asp.net ile hiç çalışmadım.Hep Php ile yazdım ama birkaç makale okumuştum aklımda kaldığı kadar yazayım.Php asp.net'e göre daha az maliyetli yazıyordu makalede ve php ile asp.net'e göre daha hızlı kod yazılır gibi birşeyler yazıyordu.Facebook,pinterest gibi web siteleri php kullanıyor zaten bende böyle bilgileri okuyunca direkt olarak php ile başladım işe.Açıkcası şu anda ben php'den memnunum ama birde @alattin benden daha bilgili bir insan.Alattin abininde fikirlerini almak lazım. 

     

    yumuklusucurta yumuklusucurta (89)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol