Php nasıl ögrenirim?

0

Yaklaşık 1.5 yıldır php ugraşıyom ama hala ögrenemedim vide izlemeden hemen hemen hiç kod yazamamıyorum php nasıl ögrenirim kendim istedigim gibi kod yazabilirim başkasına bakmadan ..

krsn krsn (233)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    1.5 sene uzun zaman bu zaman diliminde PHP öğrenmiş olman gerekirdi. Bazı temel hatalar yapıyor olabilirsin.

    İlk öğrenmen gereken: kod yazmayı öğrenmenin sihirli bir yolu, gizli bir öğretisi yok. Vaktini o sihirli hapı aramakla geçirme. Hızlıca okumaya, araştırmaya, öğrenmeye başla.

    Öğrenme süreci sancılı, zor bir süreçtir. Bazı kişiler ilk okuduğunda bazıları 5 defa okuduğunda anlar. Herkesin öğrenme süreci farklıdır. Herkesin kendine göre artı - eksi yanları vardır. Ama olması gereken ortak bir özellik var o da sabır.

    Kod yazmayı öğrenmeyi seviyorsan kesinlikle öğrenebilirsin. Yeter ki sabırlı olmayı öğren.

    Sadece php değil programlama öğrenmek büyük sabır ister. Başta kod örneklerine bakmak, başklarının yazdıkları üzerinden ilerlemek son derece normaldir. Kimse kod yazmayı öğrenir öğrenmez hiç bir kaynağa başvurmadan kod yazmaya başlamıyor.

    Kod yazmayı öğrenmenin en temel yöntemlerinden biri bıkmadan, sıkılmadan sürekli tekrar yapmak ve kod yazmaktır. Örneğin PHP ile ilgili bir kitap aldın. Oradaki örnekleri baştan sonra kitaba bakarak uygula. Her kodu elinle yazmaya dikkat et, kopyala yapıştır asla yapma. Bu sana öncelikle el alışkanlığı sağlayacak. Bazen hatırlamadığın şeyi ellerinin otomatik olarak yaptığını sonradan fark edeceksin. Kitabı bitirdikten sonra tekrardan su sefer kendin kitaptaki örnekleri yapmaya çalış. Takıldığında kitaba bakmaktan çekinme.

    Bakarak öğrenilmez bunu unutma. Sadece video izleyerek kod yazmayı öğrenemezsin. Ekranda gördüğün kodun aynısını bir yandan sen de yazmalısın.

    Senin öğrenme yöntemin nedir, bunu keşfetmelisin. Bazıları video izleyerek, bazıları kitaptan, bazıları da birilerini anlatması ile öğrenirler. Senin yöntemin nedir bunu keşfetmeye çalış.

    Kod yazmayı öğrenmek için düzenli vakit ayır. Mümkünde hergün belirli bir saat ayır. Öğrenme sürecine uzun aralar verme. Öğrendiklerini unutması çok kolaydır. Bu da senin canını sıkar. Dil nankördür, zor öğrebilir kolay unutulur.

    Öğrenmek için kaynak nereden bulacaksın? Tabi ki internet en büyük kaynağın olacak. Ama tek bir kaynak yok bununla ilgili. Google üzerinden arama yaparak bulduğun kaynakları inceleyebilirsin. Kitapçılarda satılan PHP kipatlarını deneyebilirsin. Başlangıçta elinin altında bir PHP kitabı olması çok iyi olur.

    Bir de bu süreçte sadece sen öğrenme, öğrendiklerini paylaş.  Bu öğrendiklerini pekiştirmen ve daha iyi anlaman için güzel bir yöntemdir. 

    Mesela ben asp.net ile ilgili karşılaştığım hataları ve bulduğum çözümleri uzmanim.net'te sürekli paylaşıyorum. Hem başkalarına hem de bana faydası oluyor. Bazen google'da hatayı arayıp sonra kendi yazdığım çözümü buluyorum. Dediğim gibi unutmak çok kolaydır.

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    • ✌✌✌✌ bravo ses1842 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol